Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen alkoholservering på landskamper

Selv om Norges Fotballforbund (NFF) har opphevet sitt totalforbud mot alkoholservering, får du ikke kjøpt alkohol på landskamp med det første.

IKKE SERVERING: NFF kommer ikke til å søke om skjenkebevilling på landskamper. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
IKKE SERVERING: NFF kommer ikke til å søke om skjenkebevilling på landskamper. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- NFF har ingen planer om å søke bevilling for alkoholservering utover de områdene vi allerede har bevilling for i dag, sier NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik til Dagbladet.

Det vil altså si at det ikke kommer til å bli alkoholservering for andre enn personer på VIP-områder på Ullevaal stadion når Norges landslagsstjerner spiller med flagget på brystet.

- Det er ingen planer om det, legger Haavik til.

Det var altså onsdag NFF offentliggjorde at de opphever totalforbudet mot alkohol, noe som åpner for at norske klubber kan selge alkohol i forbindelse med fotballkamper. Det er imidlertid ikke slik at man kan drikke alkohol på tribunen.

Blandede reaksjoner

Endringen har skapt store reaksjoner: Mens enkelte hyller endringen, er andre rasende.

Endringen gjør at klubbene nå kan gå til sine respektive kommuner og søke om skjenkebevilling.

- Hvorvidt det blir en realitet (med alkoholservering, red. anm.) på flere stadionanlegg, kommer an på hver enkelt klubb og kommune, sier Haavik til Dagbladet.

Norsk Toppfotball (NTF) jubler over avgjørelsen.

- Jeg forstår at man er skeptisk knyttet til erfaringer og overskrifter knyttet til idrett og alkohol. Jeg var selv leder for en bedrift under Lillehammer-OL i 1994, og skremt over alkoholforbruket da jeg var der. Det var ikke noe hyggelig da jeg var der med små barn, sier NTF-sjef Leif Øverland til Dagbladet.

- Uproblematisk

Kristiansund er en av en håndfull klubber i Eliteserien som fram til nå har omgått NFFs tidligere regelverk, og servert alkohol i en pub i tilknytning til stadion - altså ikke inne på selve stadion, utenom i VIP-områder.

- Hos oss har dette fungert helt uproblematisk. Det skjer i ordnede former og under god kontroll. Vi har ikke hatt noen uheldige episoder knyttet til virksomheten i puben Slatlem Corner, sier Kjetil Thorsen, daglig leder i Kristiansund Ballklubb, til Dagbladet.

Han sier at de kommer til å opprettholde denne ordningen framover.

KrFs stortingsrepresentant og medlem av familie- og kulturkomiteen, Jorunn Lossius, reagerer sterkt på NFFs vedtak.

- Jeg blir rasende når jeg hører om vedtaket NFF innfører, sier Lossius til Dagbladet.

- NFF har et ansvar for å skape gode og trygge arenaer for barn og unge, der alle kan delta i idrettsgleden. Det er sterkt beklagelig at NFF åpner opp for presset om å selge alkohol og setter dette hensynet foran barna. Jeg håper de er villige til å revurdere hele vedtaket, sier Lossius.

Hele Norges coronakart