SA FRA: Yaya Touré gjorde dommeren oppmerksom på de rasistiske tilropene, uten at noe ble gjort. Foto: Ivan Sekretarev / AP Photo / NTB Scanpix
SA FRA: Yaya Touré gjorde dommeren oppmerksom på de rasistiske tilropene, uten at noe ble gjort. Foto: Ivan Sekretarev / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Ingen andre enn Touré hørte noe

CSKA benekter rasistiske tilrop.

(Dagbladet): Under kampen mot CSKA Moskva ble Manchester Citys Yaya Touré utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen.

Ivorianeren sa etter kampen at han hadde sagt fra til dommeren om dette, men at ingenting hadde blitt gjort for å stoppe det. Manchester City har uttalt at de vil klage inn hendelsen til UEFA.

Nå benekter CSKA at disse tilropene skal ha funnet sted.

- Ingenting å diskutere CSKAs pressetalsmann, Michael Sanadze, avviser anklagene.

- Det er ingenting å diskutere. Ingenting spesielt skjedde, sier Sanadze til Sky Sports.

- Det var mye bråk på stadion. Ingen andre enn Touré hørte noe. Den eneste grunnen til at det er trøbbel nå, er at Touré hørte noe.

Dommerens ansvar Antirasismeorganisasjonen Kick It Out støtter Touré.

- Først og fremst så vil Kick It Out støtte Toure og alle assosiert med klubben hans, skriver organisasjonen i en pressemelding.

- Han var modig da han ikke bare snakket med pressen, men da han sa fra til dommeren også. Dommeren skulle ha stoppet kampen og håndtert problemet umiddelbart. Det var en stor feil å ikke gjøre det, skriver Kick It Out.

Standard prosedyre ved slike anledninger er at dommeren stopper kampwen, og ber om at kampannonsøren skal si fra om at hvis ikke slike tilrop opphører, vil kampen bli stoppet fullstendig. Det gjorde ikke gårsdagens kampleder Ovitiu Hategan.

- Ting er ikke perfekte i Russland. Men denne typen hendelser er et deprimerende tilbakeslag, og setter spørsmålstegn med hvor egnet Russland er til å arrangere VM, skriver Kick It Out videre. 

FRUSTRERT: Yaya Touré krangler med Kirill Nababkin under onsdagens kamp. Foto: Ivan Sekretarev / AP Photo / NTB Scanpix
FRUSTRERT: Yaya Touré krangler med Kirill Nababkin under onsdagens kamp. Foto: Ivan Sekretarev / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer