- Ingen av bittene har vært som da Mike Tyson beit Evander Holyfield sitt øre

Suárez mener bitingen hans er harmløs.

HARMLØST: - Jeg vet biting gjør folk forskrekket, men det er relativt harmløst. Eller i alle fall har de episodene jeg har vært involvert i vært det, skriver Luis Suárez i sin nye bok. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA / NTB Scanpix
HARMLØST: - Jeg vet biting gjør folk forskrekket, men det er relativt harmløst. Eller i alle fall har de episodene jeg har vært involvert i vært det, skriver Luis Suárez i sin nye bok. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Kvelden i kveld kan bli en stor aften for Luis Suarez.

Kl. 18 er det avspark i El Clásico mellom Real Madrid og Barcelona - og da kan endelig uruguayaneren få sin offisielle debut for Barcelona.

27-åringen er på forhånd lovet spilletid av klubbens manager Luis Enrique.

- Det blir en viktig dag for ham, sier manageren.

Luis Suarez har vært utestengt fra all fotball siden han 25. juni ble idømt fire måneder karantene av det internasjonale fotballforbundet etter at han beit italienske Giorgio Chiellini i gruppespillskampen i Brasil-VM.

Eget kapittel om biting Samme dag som han er tilbake på fotballbanen og høyst sannsynlig får sin debut for Barca, slippes deler av boka hans «Crossing the Line», hvor hele det første kapittelet handler om nettopp biting.

For etter å ha bitt tre ulike spillere burde 27-åringen ha en god del å skrive om det temaet.

I boka, som the Guardian har fått eksklusiv tilgang til, skriver Suárez om den dårlige stemninga i garderoben etter Italia-kampen - og hvordan han ikke orket å se lagkameratene i øynene. Men neste dag ble alt vondt verre for 27-åringen, som måtte pakke sakene sine og dra fra Brasil.

- På trening neste dag fornektet jeg fortsatt det som hadde skjedd. Akkurat da vi var på vei til å avslutte treninga, ble jeg kalt over av treneren. Han hadde nyheter: «Dette er det verste jeg noen gang har måttet si til en spiller». I det øyeblikket trodde jeg at utestengelsen ville være på 10, 15 eller kanskje til og med 20 kamper. Men så sa han: «Ni kamper», noe som ikke var verre enn jeg hadde trodd. Men han var ikke ferdig: «Og du kan heller ikke oppholde deg på noen slags fotballarena. Du må dra nå, og du kan ikke overhodet være i nærheten av laget», skriver Suárez om da han fikk beskjeden om å reise hjem av den uruguayanske treneren.

- Relativt harmløst I boka skriver 27-åringen at han fortsatt ikke har noen forståelse for hvorfor han ble straffet så hardt som han ble, siden han forrige gang (etter å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic) bare ble utestengt fra å spille for Liverpool, ikke for landslaget.

- Kanskje jeg var et lett bytte. Jeg hadde gjort meg selv til et lett bytte. Jeg gjorde feilen, det var min skyld. Det var tredje gang det skjedde, og jeg trengte hjelp, innrømmer 27-åringen i boka.

Likevel mener Suárez at det hele ble overdrevet.

- Jeg vet biting gjør folk forskrekket, men det er relativt harmløst. Eller i alle fall har de episodene jeg har vært involvert i vært det. Da Ivanovic brettet opp ermet for å vise dommeren bitemerket på Anfield, så var det ingenting der. Ingen av bittene har vært som da Mike Tyson beit Evander Holyfield sitt øre. Men det ingenting av dette gjør det riktig, skriver Barcelona-spilleren.