Ingen av dagens Rosenborg-spillere var født da laget sist tapte på en fredag

I kveld skal Haugesund prøve å stoppe den 39 år gamle trenden.

• Rosenborg - Haugesund kan du følge i vårt Fotballstudio fra 19:00.

(Dagbladet): I 1974 havnet Rosenborg på åttendeplass av 12 lag i Eliteserien, seks poeng foran den gamle storheten Mjøndalen. Det står i sterk kontrast til trøndernes herjinger i norsk fotball fra 90-tallet og fram til i dag. Faktisk er sjuendeplass den dårligste plasseringen de hvitkledde har hatt siden 1990, og da i en serie med 14 lag.

1974 er også året Rosenborg sist tapte på en fredag, skriver Adresseavisa på sine nettsider. 24. juni det året fylte Sissel Kyrkjebø fem år, og Rosenborg tapte 0-4 for Start i Kristiansand.

Trøndersk favorittstempel En av dem som spilte for trønderne den gangen var Harald Sunde, som startet som ensom spiss. Han husker ikke så mye av kampen, men minnes sørlendinger som var gode i sommermånedene.

- Start brukte å være veldig gode på sommeren på 70-tallet. De spilte alltid bedre når makrellen begynte å komme fram, sier Sunde til Adressa.

Avisa melder videre at Rosenborg har spilt 18 fredagskamper siden tapet i 74. Fasiten er 12 seirer og seks uavgjorte. Legger vil til at Haugesund ifølge NIFS bare har vunnet to av 16 oppgjør mot trønderne siden 1960, ingen av dem på fredager, skjønner vi at hjemmelaget er favoritter på Lerkendal i kveld.

- Vanskelig å tolke Rosenborg-trener Per Joar Hansen synes statistikken er positiv, men har ingen god forklaring på hvorfor klubben er så gode på ukas femte dag.

- Min første reaksjon må være at det høres ut som en veldig god statistikk. Det er ikke snakk om så mange kamper, men vi tar selvfølgelig med oss de gode resultatene. Dette er selvfølgelig statistikk det er vanskelig å tolke. Grunnen til klubbens gode resultater er nok sammensatt og jeg har ingen teori om hvordan det kan ha seg, sier han til Adressa.