HERJER: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi har ingen motstand når det kommer til toppscorertittelen i sine respektive ligaer. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
HERJER: Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi har ingen motstand når det kommer til toppscorertittelen i sine respektive ligaer. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpixVis mer

Ingen av de fem store ligaene har toppscorer fra eget land

Her er oversikten over målkongene.

Ingen av de fem store fotballigaene i Europa har toppscorer fra egne rekker. Lionel Messi utklasser alle andre.

Verken Spania, Italia, Tyskland, England eller Frankrike ser ut til å komme opp med den mestscorende denne våren.

Lille Uruguay kan stikke av med to vinnere i år. Begge stammer fra talentfabrikken i Sør-Amerika. Uruguay har bare 3,5 millioner innbyggere, men produserer fotballstjerner i høyt tempo.

Dette er scoringstoppene i de fem storligaene (mål og snitt per kamp i parentes):

England: Luis Suárez fra Uruguay (22/0,69) har et måls forsprang på nederlenderen Robin van Persie (Man. United) selv om Liverpool ikke lenger er på øverste hylle i Premier League.

Frankrike: Svenske Zlatan Ibrahimovic (26/0,93) er klin overlegen på måltoppen for Paris St. Germain. Det er hele ni scoringer ned til andremannen.

Italia: Fra Uruguay kommer Napolis Edinson Cavani (22/0,76). Han ser ut til å vinne greit i Serie A. Det er fem nettkjenninger ned til veteranen Antonio Di Natale (Udinese).

Spania: Den argentinske trollmannen Messi (43/1,48) utklasser resten av feltet for Barcelona. Hans fasit er til å miste pusten av. Real Madrids Cristiano Ronaldo med 29 fulltreffere er langt unna å toppe.

Tyskland: Her regjerer polakken Robert Lewandowski i Borussia Dortmund (22/0,85). Han ble tredjemann på målrankingen i fjor og virker til å ta et solid jafs denne sesongen.

I Nederland og Portugal er historien den samme. Importene tar topplassene: Wilfried Bony (Elfenbenskysten) og Jackson Martinez (Colombia) med henholdsvis 27 og 23 mål.

I Norge er utenlandske spillere blitt toppscorer fem av de åtte siste sesongene. Ole Martin Årst, Thorstein Helstad og Mostafa Abdellaoue er norske «vinnere» siden 2007.

(NTB)