SJETTEPLASS: Johannes Thingnes Bø og de andre gutta kom ikke på pallen i verdenscupen i Holmenkollen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJETTEPLASS: Johannes Thingnes Bø og de andre gutta kom ikke på pallen i verdenscupen i Holmenkollen i dag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ingen av de norske gutta klarte å hamle opp med den franske superstjerna

Johannes Thingnes Bø skuffa.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Denne ukas verdenscup i Holmenkollen startet i dag, og kvinnenes 15-kilometer var det den finske verdenscuplederen Kaisa Makarainen som vant for kvinnene. Helgas renn er den siste offisielle gjennomkjøringen før VM starter i Kontiolahti 11.mars.

Johannes Thingnes Bø åpnet bra og så lenge ut til å kunne hamle opp med franske Martin Fourcade.

Etter første skyting var Bø kun 6,9 sekunder bak slovenske Jakov Fak. Da sloveneren bomma på den andre skytinga, lå Bø som nummer to, 10.1 sekund bak russiske Anton Shipulin.

På den tredje skytinga bommer nordmannen, og havner 1,13,4 bak Fourcade som har hatt en strålende dag i sporet.

- Det er skuffende at Johannes taper på skigåinga. Men det spørs jo om det er form eller dårlige ski, sa NRKs kommentatorer etter at Bø hadde skutt seg ferdig på den siste skytinga.

- Jeg hadde en god følelse i dag, og ville lykkes på hjemmebane. Når du først har gått tom for krefter er det tøft å komme opp igjen, sa Bø til NRK etter rennet.

Ny fransk seier Det var Martin Fourcade som hadde den beste dagen i sporet. Da franskmannen var på den andre skytingen, fikk man se at han tok seg god tid for å sørge for fullt hus.

Mannen med 34 verdenscupseiere bommet ikke på et eneste skudd, og viste at han er en sterk kandidat foran VM i Kontiolahti.

Da Fourcade kom i mål med tiden 51,26,8, og den eneste som hadde mulighet til å ta ham igjen var Evgeniy Garanichev fra Russland kom 14,2 sekunder etter i mål, kunne Fourcade løfte armene for en ny seier.

- Jeg følte jeg ikke var god i dag. På første og andre skyting havnet jeg bak Fak og Shipulin, men treneren sa jeg skulle gå sterkt. Jeg følte jeg kunne gi mer og gikk raskere, sa Fourcade til NRK etter rennet.

Han startet rolig i dag, noe flere sikkert burde gjort for å ikke skyte seg bort.

- I dag var det en skytekamp, forklarte Fourcade.

Dårlig for de norske Det så lenge ut til at Bø kunne utfordre franskmannen, men etter den ene bommen havnet han på en sjetteplass, 1,55,7 bak Fourcade.

Alexander Os og Erlend Bjøntegaard måtte vise seg fram for å konkurrere om den siste plassen i VM-troppen, men begge skuffet under dagens verdenscup.

Os kom inn 6,20,2 bak Fourcade, mens Bjøntegaard gikk inn 4,42,8 bak dagens vinner.

Henrik L'Abée-Lund kom inn 4,04,9 bak Fourcade, mens Lars Henrik Birkeland ble nest beste nordmann da han kom inn 3,56,9 bak vinneren.

VINNEREN: Dagens vinner, Martin Fourcade. Her sammen med Emil Hegle Svendsen i 2012. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VINNEREN: Dagens vinner, Martin Fourcade. Her sammen med Emil Hegle Svendsen i 2012. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer