DE TILTALTE. Alban Shipshani (t.v.), Formose Pape Mendy, Fredrik Alexander Notice, Saif Haydar og Drin Shala er de tiltalte i kampfiksinssaken. Foto: Scanpix/Digitalsport/Dagbladet/Knut Stenseth
DE TILTALTE. Alban Shipshani (t.v.), Formose Pape Mendy, Fredrik Alexander Notice, Saif Haydar og Drin Shala er de tiltalte i kampfiksinssaken. Foto: Scanpix/Digitalsport/Dagbladet/Knut StensethVis mer

Ingen av de tiltalte i kampfiksingssaken erkjente straffskyld

Rettsforhandlingene har startet.

Rettsforhandlingene i den omtalte kampfiksingssaken i norsk fotball startet i Oslo tingrett tirsdag. Ingen av de sju tiltalte erkjente straffskyld etter tiltalen.

De to kampene som ligger til grunn for tiltalen er kampen mellom Follo og Østsiden samt oppkjøret Frigg - Asker. Begge ble spilte 24. juni 2012.

Fem tidligere spillere i Follo og Asker sitter på tiltalebenken i tingretten sammen med to personer som skal ha satset store beløp på de to nevnte kampene.

Da retten ble satt tirsdag formiddag fikk alle de sju tiltalte spørsmål om de erklærte seg skyldig etter tiltalen eller ikke. Alle sju sto i tur og orden fram og erklærte seg «ikke skyldig».

Retten blir administrert av Anniken Nygaard Ottesen, mens statsadvokat Asbjørg Lykkjen er aktor i saken. Sistnevnte spilte tirsdag av et mobiltelefonopptak som ifølge aktoratet skal bevise at det var foregått bevisst kampfiksing. Deretter fortsatte aktor å lese opp bevisene påtalemyndigheten mener taler mot de tiltalte.

I de aktuelle kampene tapte Follo 3-4 for Østsiden etter å ha ledet 3-0, mens Frigg slo Asker hele 7-1. Det siste resultatet kom få dager etter at Asker-laget hadde slått Stabæk fra eliteserien ut av cupen.

De to tiltalte gamblerne satset til sammen nesten 80.000 kroner på de to kampene og gevinsten var i hundretusenkronersklassen. Det var snakk om en nettogevinst på 340.000 kroner.

Saken i Oslo tingrett skal vare fram til 27. mars. Dersom de tiltalte finnes skyldig, risikerer de lange fengselsstraffer.

(NTB)