OVERSETTE STJERNER? Vel, ikke helt oversette. Både Wayne Rooney og Sergio Aguero har hatt strålende høstmåneder i Premier League, men Dagbladets nettsportredaksjon mener andre har vært enda bedre enn de to Manchester-angriperne.Foto: SCANPIX
OVERSETTE STJERNER? Vel, ikke helt oversette. Både Wayne Rooney og Sergio Aguero har hatt strålende høstmåneder i Premier League, men Dagbladets nettsportredaksjon mener andre har vært enda bedre enn de to Manchester-angriperne.Foto: SCANPIXVis mer

Ingen av disse får plass på drømmelaget vårt

- Men hvor er Ledley King? spør Wikestad. Se høstens elleve beste PL-spillere.

Fotballstudio kl. 14: Chelsea - Fulham

(Dagbladet): Det er ikke sånn at vi elsker kjeft her i sport.no, men på denne tiden av året kan det kanskje virke sånn.

I år som i fjor har vi nemlig bestemt oss for å synse litt om høstsesongen i Premier League, selv om vi vet at det er en garanti for sinnamail.

Vi har allerede kranglet litt oss imellom, og kommet fram til det vi mener er drømmeelleveren så langt. Manchester-tungt, kanskje, se på tabellen, men ganske balansert syns vi selv.

Flopplaget er selvfølgelig like rundt hjørnet.

STERK SISTESKANSE: Michel Vorm har vært strålende for et Swansea-lag som ikke ennå har gjort seg bort i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
STERK SISTESKANSE: Michel Vorm har vært strålende for et Swansea-lag som ikke ennå har gjort seg bort i Premier League.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

Så, uten mer tørrprat, her er de elleve Premier League-spillerne som har imponert oss mest siden midten av august, supplert med et par boblere:

Michel Vorm (Swansea) Har holdt buret reint i åtte av 17 kamper. Fantastisk skuddstopper.

Micah Richards (Manchester C) Opererer nesten som høyreving, er løpsvillig og slår plutselig innlegg. Fortsatt rask og sterk, plasserer seg nå bedre enn før.
 
Phil Jones (Manchester U) Kostet mye penger, men er anvendelig og bidrar mer offensivt enn United-fansen kunne håpe: Raidene framover på banen har allerede gjort ham til supporterfavoritt.
 
Vincent Kompany (Manchester C) Kaptein og bauta hos ligalederne, velger elegante løsninger med høy risiko. Ser veldig bra ut når det lykkes.
 
José Enrique (Liverpool) Et røverkjøp, har løst backproblemet Liverpool har slitt med siden John Arne Riises velmaktsdager.
 
David Silva (Manchester C) Citys ubestridte playmaker, når spanjolen sliter, sliter blåtrøyene. Topper assistlista.
 
Juan Mata (Chelsea) Er blitt playmakeren blåtrøyene trengte, både skaper og scorer mål.
 
Scott Parker (Tottenham) Limer sammen Spurs' midtbane, og har gitt det offensive laget en solid base. Årets beste kjøp til 5,5 mill?
 
Nani (Manchester U) Har åtte assister og er Uniteds framste kreative kraft. Scorer mål også.

Demba Ba (Newcastle) Kom gratis og er nå en av ligaens toppscorere. Imponerer.
 
Robin van Persie (Arsenal) Kanskje det mest åpenbare navnet på denne lagoppstillingen. Mot rekord i mål på kalenderår, har tatt steget opp til verdensklasse og bærer Arsenal.
 
I troppen:
Yohan Cabaye (Newcastle) - kom billig fra Lille og tok styringen på Newcastles ribbede midtbane. Sterkt delaktiv i skjærenes knallstart.
Sergio Aguero (Manchester C) - 15 mål før jul i sin første sesong i England. Har tatt nivået, med lavt tyngdepunkt og balanse.
Yakubu (Blackburn) - billig og tjukk, men jaggu kan han score.
Lucas Leiva (Liverpool) - var enorm fram til han ble skadd, vant de fleste midtbanekriger.
Alex Song (Arsenal) - blomstrer i fraværet av Cesc Fabregas
Yaya Toure (Manchester C) - et monster av en spiller, både offensivt og defensivt
Wayne Rooney (Manchester U) - scorer alle typer mål, selvtilliten vokser med hårlengden.
Ledley King (Tottenham) - Spurs har 9-2-0 på de elleve kampene King har startet denne sesongen, det forteller mye. Dessverre har mannen bare ett kne, som det synges.

Latterlig utvalg i spisser
TV 2-kommentator og Premier League-anker Kasper Wikestad mener Dagbladet ikke kan arresteres på noen av spillerne som er tatt ut her, men understreker at et veldig stort antall spillere ikke bare har vært gode i høst - men har imponert voldsomt.

Derfor har han selvfølgelig også noen bemerkninger.

- Elleveren dere har tatt ut er veldig fin, og hadde nok slått samtlige lag i verden. Samtidig er det ikke enkelt å plukke ut angripere. I Premier League så langt der det vel minst fem-seks stykker som hadde forsvart en plass på dette laget, spisser er det så mange å ta av at det er latterlig, sier han.

- Jeg liker at dere har falt ned på Demba Ba. Likevel er det vanskelig å argumentere for senegaleseren foran spillere som Sergio Agüero, Edin Dzeko og Wayne Rooney, mener Wikestad.

Ledley King må inn
Deretter er det vel like greit å la fotballfantasten starte bakfra og jobbe seg framover.

- Jeg liker at dere har satt Michel Vorm i mål. For min egen del må jeg innrømme at han var et fullstendig ubeskrevet blad før denne sesongen, jeg listet faktisk opp tapet av Dorus de Vries som en svakhet. Men nederlenderen var fantastisk allerede i ligaåpningen på Etihad Stadium, til tross for fire i sekken. Utrolig kul keeper og virker som en bra type, sier Kasper Wikestad.

ENMANNSANGREP: Robin van Persie er foreløpig ustoppelig i Arsenal-drakta.Foto: SCANPIX/AP/Alastair Grant
ENMANNSANGREP: Robin van Persie er foreløpig ustoppelig i Arsenal-drakta.Foto: SCANPIX/AP/Alastair Grant Vis mer

Forsvaret?

- José Enrique er, ikke overraskende, en av sesongens beste kjøp. Han var supergod i Newcastle, og har fortsatt på samme måte i Liverpool. Enormt sterk i kroppen. God offensivt, og bra nok defensivt. Knallkjøp.

- Fabio Capello har plutselig fått et skikkelig luksusproblem på høyrebacken. Kyle Walker, Glen Johnson, Chris Smalling og Micah Richards kan alle gjøre en knalljobb. Jeg er enig med dere i at Richards har imponert veldig når han har spilt. Kompany er det heller ingenting å si på. Han er limet i City-forsvaret, sier Wikestad.

Før han pirker borti et ømt punkt i redaksjonens diskusjoner:

- Etter min mening burde Ledley King vært belgierens makker i midtforsvaret. I kamper der han har spilt over 80 minutter, var det første gang mot Chelsea at Spurs ikke tok tre poeng denne sesongen. Baklengssnittet med og uten King har en differanse på to mål. Det er sensasjonelle tall. Om man tar med i betraktningen at kroppen hans nesten ikke tåler trening, og at han så å si kun spiller kamper, gjør det prestasjonen hans enorm, mener TV 2-profilen.

Savner Cabaye
I midtbaneleddet har også vi slitt med å velge. Yohan Cabaye sto der lenge, men da sterke krefter ville ha inn Nani, som har levert åtte målgivende pasninger på det nest beste laget i ligaen så langt, røk Newcastles knallkjøp. Kanskje burde Juan Mata ha veket.

SAVNER KING OG CABAYE: Men Kasper Wikestad synes det vanskeligste er å velge angripere på høstens drømmelag.Foto: TV 2.
SAVNER KING OG CABAYE: Men Kasper Wikestad synes det vanskeligste er å velge angripere på høstens drømmelag.Foto: TV 2. Vis mer

Kasper Wikestad savner i hvert fall Cabayes kvaliteter.

- David Silva har vært Premier Leagues beste spiller til nå. Selvskreven. Men jeg savner Yohan Cabaye. Han har spilt seg rett inn i hjertet mitt denne sesongen. Få løper mer og lengre. Han har et hode og overblikk som kan se pasningsmuligheter der det ikke finnes og han har en strøken fot. For et kjøp, igjen, av Newcastle, sier han.

- Dessuten har Swansea et par distributører som i hvert fall burde vært med i vurderingen. Joe Allen, Leon Britton og Mark Gower har i alle fall analysestatistikerne på sin side. Swansea sparker ikke fotball, de spiller. Med disse tre som de fremste eksponentene. Jeg har latt meg imponere.

Kasper Wikestad er altså ikke riv, ruskende uenig med oss. Men savner selvfølgelig to farger:

- De gode har vært strålende til nå denne sesongen. Alt i alt et herlig lag dere har, selv om det nok er minst syv spillere i gul og grønt dere har glemt på drømmelaget.

FANTASTISK STATISTIKK: Tottenhams Ledley King sliter benken på Dagbladets drømmelag, men som Wikestad påpeker: I kamper der han har spilt over 80 minutter, var det første gang mot Chelsea at Spurs ikke tok tre poeng denne sesongen. Baklengssnittet med og uten King har en differanse på to mål. Det er sensasjonelle tall.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hackett
FANTASTISK STATISTIKK: Tottenhams Ledley King sliter benken på Dagbladets drømmelag, men som Wikestad påpeker: I kamper der han har spilt over 80 minutter, var det første gang mot Chelsea at Spurs ikke tok tre poeng denne sesongen. Baklengssnittet med og uten King har en differanse på to mål. Det er sensasjonelle tall.Foto: SCANPIX/REUTERS/Paul Hackett Vis mer