MØTTE SVENSKEVEGGEN:
Petter Northug ble stengt inne av svenskene Emil Jönsson (f.v.), Calle Halfvarsson og Marcus Hellner i herrenes semifinalesprint under Tour de Ski.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MØTTE SVENSKEVEGGEN: Petter Northug ble stengt inne av svenskene Emil Jönsson (f.v.), Calle Halfvarsson og Marcus Hellner i herrenes semifinalesprint under Tour de Ski. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Ingen av oss ville ha ham videre

Svenskene sendte Petter Northug ut av sprinten og rett til skogs.

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Petter Northug liker ikke å bli slått. Spesielt ikke av svensker.

I kveld ble han buret inne av den svenske trioen Emil Jönsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson i semifinalen i Tour de Ski-sprinten i Val Müstair. De sørget for å sende Northug ut av konkurransen.

En tydelig misfornøyd Northug stakk rett til skogs og kom aldri tilbake til den ventende pressen.

- Vanskelig - Gjorde han det? Jeg får vel gå ut og lete etter ham, sier Emil Jönsson smilende.

- Hadde dere en lagtaktikk?

- Det var vel ingen av oss som ville ha ham videre. Men det er vanskelig å gå taktisk, egentlig. Det blir trangt og det er ikke så lett å komme fram.

Den norske landslagstreneren Trond Nystad har ikke noe å utsette på svenskenes taktikk.

- Det var vanskelig å være én nordmann mot tre svensker, men det er bare sånn det er. Jeg så ikke noe ureglementert, sier Nystad.

- Ikke fornøyd Den eneste som snakket med Northug før han forsvant, var langrennsjef Åge Skinstad.

- Petter er ikke spesielt fornøyd, det kan jeg bekrefte.. Petter synes det var vanskelig å komme seg fram og klarte ikke å passere. Det var mye taktikkeri som gjorde at han ikke kom fram, sier Skinstad.

Til slutt var det likevel Norge som kunne smile bredest. For svenskenes sammenlagthåp Marcus Hellner ble slått ut samtidig med Petter Northug, av sine egne lagkamerater. Og i finalen ødela de to andre svenskene, Jönsson og Halfvarsson, for hverandre.

Norsk seier Og Finn Hågen Krogh krysset mållinjen først og sørget for norsk seier også på den tredje etappen i Tour de Ski.

Maxim Vylegsjanin leder touren etter tre etapper, men bare 2,1 sekund foran Dario Cologna - som falt i finalen på sin egen hjemmebane - og 9 sekunder foran Northug. Det betyr at de tre i praksis vil gå ut samen på torsdagens jaktstsart fra Cortina til Toblach.