TRENER TIL VM: Tre uker etter høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) er det fortsatt uvisst når Erik Tysse får en avgjørelse i ankesaken sin. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
TRENER TIL VM: Tre uker etter høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) er det fortsatt uvisst når Erik Tysse får en avgjørelse i ankesaken sin. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

Ingen avklaring for Tysse

Uvisst når avgjørelsen faller i ankesaken.

Tre uker etter høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) er det fortsatt uvisst når Erik Tysse får en avgjørelse i ankesaken sin.

- Vi har ikke hørt noe ennå. Dommen ligger vel i posten en dag i løpet av ukene som kommer. Signalene vi har fått er at det skal være klart før påmeldingsfristen til VM (i Sør-Korea) i midten av august, opplyser advokat Gunnar Martin Kjenner til NTB.

Tysse avga en positiv dopingprøve på stoffet Cera (3.-generasjons bloddoping) etter et stevne i Milano 1. mai i fjor. Kappgjengeren ble dømt til to års utestengelse, men han anket dommen til appellutvalget i Norges Idrettsforbund (NIF).

HER KAN DU LESE ALT OM TYSSE-SAKEN.

Det ble senere klart at ankesaken måtte opp i CAS med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som motpart.

I slutten av juni stilte 30-åringen opp i CAS-høringen i sveitsiske Lausanne. Der la Tysse blant annet fram et dokumentet der nesten 100 professorer, akademikere og andre fagpersoner støttet saken hans.

Skulle utestengelsen av Erik Tysse stå seg også i CAS, vil ikke kappgjengeren få konkurrere i mesterskap før tidligst i Moskva-VM i 2013. Blir han frifunnet er han klar for friidretts-VM i Daegu i august/september.

- Erik bruker ventetiden til å trene for VM, forteller advokat Kjenner.

(NTB)