Ingen banker RBK!

Skal man følge tipsene til Tippeliga-trenerne, så vinner RBK sitt niende strake seriemesterskap i år. Brann tar sølvet og Tromsø kniper bronsen.

Dagbladet har bedt samtlige klubbtrenere vurdere sitt eget og andres lag to dager før Tippeliga-premieren på lørdag. At Rosenborg er seriefavoritten til de fleste, er ikke overraskende. Hvordan tabellen vil se ut bak trønderne, hersker det større usikkerhet om.

Bergen-sølv

Spesielt rundt lag som Molde og Stabæk. Da er rødtrøyene fra Bergen mer i skuddet. Hele seks trenere tror Brann tar sølvmedaljer. En optimisme som vanligvis bare er å finne blant de barskeste bergensere.

- Jeg synes det er artig at folk tror på oss. Jeg frykter ikke forventningspresset, sier Brann-trener Teitur Thordarson til tilliten han blir vist blant sine kolleger.

I vår rundspørring er det ellers verdt å merke seg hvem av de ferske navnene som vil markere seg.

Mest pop

For den gemene hop er spillere som Jørgen Tengesdal, Azar Karadas, Milka Koppinen og André Hansen relativt ukjente navn. Men det er spillere som trolig vil sette sitt klare preg på årets sesong.

Ellers er det Rune Lange som står øverst på flest ønskelister rundt omkring. Ørjan Berg og Erik Hoftun er også gjengangere på den fronten.

PARKERER UTFORDRERNE: Rosenborg er fremdeles favoritter til å vinne tippeligagullet. Brann er toer på betryggende avstand.