Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen banker Rosenberg

Fire tippeligaspillere får plass på laget når Erik Thorstvedt, Benny Lennartson og Rune Eriksen plukker ut sine Royal League-favoritter. I dag starter mellomspillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Wæhler, Ståle Stensaas, Charlie Miller og Steffen Iversen har vært best på sin plass så langt i Royal League. Det mener TVNorge-trioen Erik Thorstvedt, Benny Lennartsson og Rune Eriksen.

På oppfordring fra Dagbladet har de plukket ut sitt drømmelag så langt i turneringa.

Arne Erlandsen er plukket ut som trener for laget etter sin imponerende innsats for IFK Göteborg.

-  Det har vært veldig bra nivå på ligaen så langt, sier Thorstvedt.

-  Og nå er det bare kremen igjen.

Thorstvedt mener stereotypene om de forskjellige landenes fotball både er blitt bekreftet og avkreftet i løpet av turneringa.

Veldig fin

-  Brøndby har skjønt at de må være mer kyniske for å lykkes internasjonalt, og at det ikke nytter å bare spille teknisk fotball. Samtidig spilte Vålerenga veldig fin fotball borte mot Esbjerg, faktisk bedre enn danskene, sier Thorstvedt.

 BEST:  Malmö FF-spissen Markus Rosenberg har imponert mest i Royal League så langt. Her jubler han etter en scoring mot Brann. Foto: Scanpix
BEST: Malmö FF-spissen Markus Rosenberg har imponert mest i Royal League så langt. Her jubler han etter en scoring mot Brann. Foto: Scanpix Vis mer

Og mens det er Norge som har med flest lag til mellomspillet, er det en svenske som har vist størst potensial av alle.

Ikke avskrive RBK

-  Turneringa har vist at det er mange gode spillere i skandinavisk fotball, og Malmös Markus Rosenberg er den jeg har mest tro på at kommer til å havne i en skikkelig storklubb. Han har et stort potensial, sier Thorstvedt.

-  Og hvilket lag vinner turneringa?

-  Hvis jeg skal tippe ut fra dagens situasjon, tror jeg F.C. København møter Vålerenga i finalen. Og da håper jeg selvfølgelig at Vålerenga vinner. Samtidig kan man ikke avskrive Rosenborg. De har en sterk stall, og blir farlige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!