Ingen banker Rosenberg

Fire tippeligaspillere får plass på laget når Erik Thorstvedt, Benny Lennartson og Rune Eriksen plukker ut sine Royal League-favoritter. I dag starter mellomspillet.

Kjetil Wæhler, Ståle Stensaas, Charlie Miller og Steffen Iversen har vært best på sin plass så langt i Royal League. Det mener TVNorge-trioen Erik Thorstvedt, Benny Lennartsson og Rune Eriksen.

På oppfordring fra Dagbladet har de plukket ut sitt drømmelag så langt i turneringa.

Arne Erlandsen er plukket ut som trener for laget etter sin imponerende innsats for IFK Göteborg.

-  Det har vært veldig bra nivå på ligaen så langt, sier Thorstvedt.

-  Og nå er det bare kremen igjen.

Thorstvedt mener stereotypene om de forskjellige landenes fotball både er blitt bekreftet og avkreftet i løpet av turneringa.

Veldig fin

-  Brøndby har skjønt at de må være mer kyniske for å lykkes internasjonalt, og at det ikke nytter å bare spille teknisk fotball. Samtidig spilte Vålerenga veldig fin fotball borte mot Esbjerg, faktisk bedre enn danskene, sier Thorstvedt.

 BEST:  Malmö FF-spissen Markus Rosenberg har imponert mest i Royal League så langt. Her jubler han etter en scoring mot Brann. Foto: Scanpix
BEST: Malmö FF-spissen Markus Rosenberg har imponert mest i Royal League så langt. Her jubler han etter en scoring mot Brann. Foto: Scanpix Vis mer

Og mens det er Norge som har med flest lag til mellomspillet, er det en svenske som har vist størst potensial av alle.

Ikke avskrive RBK

-  Turneringa har vist at det er mange gode spillere i skandinavisk fotball, og Malmös Markus Rosenberg er den jeg har mest tro på at kommer til å havne i en skikkelig storklubb. Han har et stort potensial, sier Thorstvedt.

-  Og hvilket lag vinner turneringa?

-  Hvis jeg skal tippe ut fra dagens situasjon, tror jeg F.C. København møter Vålerenga i finalen. Og da håper jeg selvfølgelig at Vålerenga vinner. Samtidig kan man ikke avskrive Rosenborg. De har en sterk stall, og blir farlige.