Ingen Barrantes-effekt for Aalesund mot Sandnes Ulf

Gikk på årets første hjemmetap. Og nå kan costaricaneren dra til Brann.

•Aalesund - Sandnes Ulf - 2-3 (0-1)

(Dagbladet): Michael Barrantes var i dag tilbake i Aalesund. Costaricaneren har spilt Gold Cup med landslaget.

Men hjemmelaget fikk ikke den effekten de håpet midtbanespilleren skulle gi. Aalesund gikk på sitt første tap på hjemmebane i årets sesong.

Ønsket Barrantes har lenge ytrer et ønske om å forlate Aalesund. Costaricaneren har igjen seks måneder av sin kontrakt. I Februar fridde han til Vålerenga uten hell.

Nå kan Brann bli neste stoppested for spilleren, skriver BT.

Avisa har flere kilder som bekrefter at Brann har gjort en henvendelse til Aalesund.

Aalesund har gitt Brann tillatelse til å forhandle med sin største stjerne, som nekter å forlenge sin kontrakt med klubben.

Frisk kamp Aalesund har tvilholdt på Barrantes, men det hjalp ikke i dagens kamp.

28 minutter var spilt da Henrik Furebotn fikk ballen i boksen. Han hælsparket Torsteinbø fri på fem meter.  Han var iskald, og trillet ballen inn forbi Grytebust.

Aalesund fortsatte å presse på etter åpningsmålet.  Barrantes og Ulvestad hadde hver sin store sjanse til å utlikne. Men det ville seg ikke for hjemmelaget, som var alt annet enn effektive foran mål i den første omgangen.

- Vi blir for passive. Alle skal prøve å slå den avgjørende pasningen, sier Jonas Tollås Nation C more.

Pangstart Den andre omgangen startet med et pang. Aalesund gikk rett i strupen på Sandnes Ulf. Leke James driblet to mann og fant Hamed-Allah. Marokaneren sendte ballen forbi en utrustende Grytebust og gikk i bakken i feltet. Straffe.

Ulvestad var iskald på straffen og utliknet.

Sandnes Ulf nølte ikke med å svare.  Henrik Furebotn fikk ballen på midtbanen, og satte fart framover etter 51 minutter. Ingen Aalesund-spillere var interessert i å forstyrre midtbanespilleren, som gikk helt til sekstenmeteren og banket ballen i  mål. Da var den andre omgangen seks minutter gammel.

Hett på sidelinja Etter pangstarten roet kampen seg ned. Men det var Aalesund som fortsatte å kjøre. Etter 70 minutter ble laget snytt for en helt klar straffe. 

Leke James kom seg fri i Ulf-boksen. Da spissen skulle skyte, kom Pepa ryggende inn kroppen på nigerianeren. Pepa var rutinert og datt selv, og dommeren valgte å ikke blåse straffe. Det fikk det til å koke over for Jan Jönsson.

Aalesund-treneren var helt sikker på at det skulle ha vært straffe, og reagerte kraftig. Da hisset Asle Andersen seg opp, og mente Aalesund-treneren forsøket å påvirke dommeren.

- Den første straffen var riktig, men den skal de ta til takke med. Jeg synes det er enorme reaksjoner fra Aalesund-benken, sa Asle Andersen til C More.

- Han er kanskje den siste treneren jeg trodde skulle reagere på det. Noen spontanreaksjonen i vår tekniske sone... Herregud altså, sa en tydelig frustert Jönsson til C More etter kampen.

Snytt Etter 73 minutter fikk Aalesund uttelling. Leke James banket ballen inn i feltet. på Bakre stolpe fikk Hamed-Allah stå helt alene. Marokkaneren styrte ballen iskaldt i mål. 2-2.

Aalesund var uheldige som ikke fikk med seg alle tre poengene. Laget hadde flere kanonsjanser mot slutten av kampen. Tor Hogne Aarøy bommet fra en meter etter en corner.

I stedet var det Thorsteinsson som kontet inn vinnermålet til Sandnes Ulf på overtid. Et mål til og med Ulf-trener Andersen ikke var helt sikker på om var fortjent.

- Vi fikk et ufortjent mål på slutten. Vi levde farlig på slutten der, sa Andersen til C More.

 KOKTE OVER:  Aalesunds trener Jan Anders Jönsson var iltrende sur da laget ikke fikk straffe. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KOKTE OVER: Aalesunds trener Jan Anders Jönsson var iltrende sur da laget ikke fikk straffe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
 JUBLER:  De få bortesupporterne som hadde tatt turen til Ålesund var nok veldig fornøyd etter seieren. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBLER: De få bortesupporterne som hadde tatt turen til Ålesund var nok veldig fornøyd etter seieren. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer