Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen bedre enn Solskjær i straffefeltet

Sir Alex om United-spisser siden 1986.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte på Dagbladet.no: Åtte kamper i Champions League fra kl. 20.45

(Dagbladet.no): Med Luis Saha og Ryan Giggs på skadelista kan Ole Gunnar Solskjær få sjansen fra start mot FC København i Parken i kveld.

Manchester United-sjef Alex Ferguson skryter av nordmannen ved nesten enhver anledning. Før avspark i Danmark kommer skotten opp med enda mer ros.

Best i boksen

Ifølge den legendariske manageren er Solskjær den beste spissen i United siden 1986, når det gjelder det han foretar seg innenfor 16-meteren.

- Han har en fantastisk fotballhjerne og har de beste bevegelsene innenfor straffefeltet blant alle spisser jeg har hatt i løpet av min tid i United, sier Ferguson til nyhetsbyrået PA.

Det betyr at Ferguson rangerer 33-åringen foran United-favoritter som blant andre Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy og Mark Hughes i boksen.

Ferguson sa at Solskjær kan score 20-25 mål i løpet av sesongen foran det første oppgjøret med danskene.

BLIR STADIG SKRYTT AV: Ingen tvil om at sir Alex Ferguson er glad i Ole Gunnar Solskjær. Her på pressekonferanse før det første møtet med FCK i Manchester. Foto: Hans Arne Vedlog
BLIR STADIG SKRYTT AV: Ingen tvil om at sir Alex Ferguson er glad i Ole Gunnar Solskjær. Her på pressekonferanse før det første møtet med FCK i Manchester. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Nå er skotten enda sikrere på kristiansunderens målteft.

Mistet litt hurtighet

- For et par uke siden sa jeg at Ole kanskje ville score 20 mål for oss. Nå har den følelsen blitt enda sterkere. Jeg tror han kommer til å gjøre det, sier sir Alex.

Solskjær er delt toppscorer med Saha i United, nordmannen har scoret fire ligamål og to i cupene.

- Han har mistet litt fart, men jeg tror ikke det skyldes skaden hans. Det er bare noe som skjer med alderen. Han er en forbløffende person og det er utrolig at han har scoret seks mål allerede, sier Ferguson.

image: Ingen bedre enn Solskjær i straffefeltet
DEN BESTE SIDEN 1986: Alex Ferguson har styrt United i 20 år og har ikke opplevd en bedre spiss i boksen.