Ingen Berbatov, Robinho eller Keane

Db.no kårer de 10 beste kjøpene.

(Dagbladet.no): Natt til tirsdag stengte overgangsvinduet i Premier League. De 20 klubbene har svidd av over fem milliarder kroner til sammen - men langt fra alle kommer til å få valuta for pengene sine.

• Les også: Alle overgangene i Premier League

Dagbladet.no har satt opp ei liste over det vi mener er de 10 beste kjøpene.

Kriteriene vi så etter var i første rekke pris veid opp mot kvalitet, og av den grunn finner du ikke nødvendigvis de største og dyreste navnene på denne lista.

Det er selvsagt en risikosport å rangere de beste kjøpene på et såpass tidlig stadium. Når sesongen skal oppsummeres, kan det meget vel være Dimitar Berbatov og Robinho som var årets største kupp.

Vi valgte likevel å utelate dem fra denne lista, på grunn av overprisen United og City betalte.

Det er lov å være uenig - noe vi er overbevist om at mange av dere vil være. I så fall er det bare å synge ut i kommentarfeltet.

1. Deco

SLO TIL FRA START: Deco har ikke hatt de store tilpasningsvanskene etter overgangen fra Barcelona til Chelsea. For bare 80 millioner kroner kan midtbaneeleganten vise seg å være et av årets beste kjøp i Premier League. Foto: AP
SLO TIL FRA START: Deco har ikke hatt de store tilpasningsvanskene etter overgangen fra Barcelona til Chelsea. For bare 80 millioner kroner kan midtbaneeleganten vise seg å være et av årets beste kjøp i Premier League. Foto: AP Vis mer

Fra Barcelona til Chelsea. Pris: 80 mill. kroner

På sitt beste er han en av Europas beste midtbanespillere. Kostet bare åtte millioner pund, og virker å ha tilpasset seg Premier League på direkten. Står med to mål på tre kamper - deriblant en frisparkperle mot Wigan.

2. Shaun Wright- Phillips

Fra Chelsea til Manchester City. Pris: 80 mill. kroner

Den vesle, driblesterke høyrevingen kom tilbake for godt under halv pris etter tre års benkesliting på Stamford Bridge. Blomstret straks i City med to mål i debuten. Også ønsket i Everton og Portsmouth.

3. Brad Friedel

Fra Blackburn til Aston Villa. Pris: 20 mill. kroner

En gjenganger i utallige Fantasy Football-lag, og ikke uten grunn. Veteranen har i en årrekke vært en av ligaens beste og mest stabile keepere. Er 37 år, men for bare 20 millioner kroner kan han kalles et røverkjøp. 4. Samir Nasri

Ingen Berbatov, Robinho eller Keane

Fra Marseille til Arsenal. Pris: 130 mill. kroner

Den unge franskmannen har glidd perfekt inn i Arsenal, og er i ferd med å bli en publikumsyndling på Emirates. Strøken teknikk og spilleforståelse. En ny Pires?

5. David Bentley

Fra Blackburn til Tottenham. Pris: 160 mill. kroner

Scoret et pent antall mål som kantspiller i Blackburn forrige sesong, for ikke å snakke om et tosifret antall assists. Har bevist at han holder høyt Premier League-nivå, og nærmer seg startplass for England.

6. Jonas Gutierrez

Fra Mallorca til Newcastle. Pris: Ukjent

Er blitt sammenlignet med David Ginola av Kevin Keegan. Allerede en publikumshelt med sine sugende raid og energiske spillestil. Av alle Premier League-debutantene var det kanskje Gutierrez som imponerte mest i serieåpningen. Landslagskant for Argentina.

7. Vincent Kompany

Fra HSV til Manchester City. Pris: 60 mill. kroner

Alle PC-manageres drømmesignering, har vært omtalt som et av Europas største talenter i flere år. Elegant og taklingssterk spiller, behersker både stopper- og midtbaneankerrollen.

8. Peter Crouch

Fra Liverpool til Portsmouth. Pris: 110 mill. kroner

Fikk aldri tillit av Benitez, men det får han hos Redknapp. Engelsk landslagsmann som har bevist at han duger i Premier League - til halve prisen av Robbie Keane. Var god i Portmouth sist gang han var der. 9. Mikael Silvestre

Fra Manchester United til Arsenal. Pris: 8 mill. kroner

Tilfører Arsenals unge mannskap verdifull rutine. Har mange års erfaring fra høyeste nivå, kan spille både back og stopper, og duger i massevis selv om det ble lite spilletid i United de siste årene. Åtte millioner kroner er en slikk og ingenting for en 31 år gammel landslagsmann for Frankrike.

10. Louis Saha

Fra Manchester United til Everton. Pris: Avhengig av spilte kamper

Fikk United-karrieren ødelagt av skader, men viste i sine skadefrie perioder hvilken toppspiss han er. Sterk, relativt rask, tungt skudd og god i lufta. Et nærmest risikofritt kjøp av Everton, som betaler utfra hvor mange kamper han spiller. Og spiller Saha mye, kommer han til å score mye.

Spillerne som ikke nådde helt opp:

Dimitar Berbatov

Tottenham til Manchester United. Pris: 310 mill. kroner.

Midtpunkt for heftige diskusjoner internt i redaksjonen. United ble presset langt, langt høyere opp i pris enn de egentlig hadde tenkt seg, men fikk til slutt mannen de ville ha. En meget god spiss, men forsvarer han prislappen?

Vedran Corluka

Fra Manchester City til Tottenham. Pris: 85 mill. kroner.

Overbeviste stort for Kroatia i EM i sommer, etter en god debutsesong i Premier League. God med ballen, kan spille både back, stopper og midtbane. Kostet omlag like mye i år som i fjor.

Giovani Dos Santos

Fra Barcelona til Tottenham. Pris: 50 millioner kroner

Kan fort bli en hit på White Hart Lane. Viste lovende takter i Barcelona forrige sesong, og prislappen var slett ikke avskrekkende for en 19-åring med stort potensial.


Robinho

Real Madrid til Manchester City. Pris: 340 mill. kroner

Kjøpt inn som billettselger, ingen tvil om kvalitetene på overstegsfintene. Kan utvikle allergi mot britiske vintrer og høyrebacker. Kjøpt for dyrt.

Albert Riera

Espanyol til Liverpool. Pris: 80 mill. kroner

Benitez\' reserveløsning da han ble nektet Barry. Meget god venstrefot, mer usikkert med tempoet. God pris for en Spania-ving.

Amir Zaki

Zamalek til Wigan. Lån

Egyptisk landslagsspiller som startet sesongen med å hamre inn mål. Sterk og livlig, men bare leid inn foreløpig.

Luka Modric

Dinamo Zagreb til Tottenham. Pris: 160 millioner kroner.

Utvilsomt en midtbanespiller med mange gode kvaliteter, og var god i EM i sommer. Men skeptikerne som tror Modric blir for lett og veik i England, har ikke blitt motbevist i de første kampene.

Djibril Cissé

Fra Marseille til Sunderland. Pris: På lån

Roy Keane har ikke all verdens med økonomiske muskler, og må handle smart. I Cissé har han hentet en spiller som vet hva Premier League handler om, og som fort kan slå til. Hurtig, og vet hvor målet står.

Robbie Keane

Fra Tottenham til Liverpool. Pris: 210 mill. kroner

Den siste brikken Liverpool manglet for å bli en virkelig tittelutfordrer? Det er i hvert fall hva mange med hjertet i Liverpool håper. Så langt har ikke samarbeidet med Torres klaffet helt, men det er altfor tidlig å avskrive Keane.

<B>ALEKSANDER HLEB, HVEM?:</B> Samir Nasri regnes som et av de største franske talentene, og han har imponert stort i sesongstarten for Arsenal.
<B>RØVERKJØP:</B> Brad Friedel gikk til Aston Villa på billigsalg.
<B>LYNVINGEN:</B> Jonas Gutierrez viste hva som bor i ham i sesongpremieren mot Manchester United.
<B>PC-MANAGERENES DRØMMEKJØP:</B> Og kanskje for Mark Hughes også. Manchester City fikk Vincent Kompany for 60 millioner kroner.
<B>TILBAKE PÅ BILLIGSALG:</B> Shaun Wright-Phillips kom tilbake til Manchester City for halve summen av hva de solgte ham for. 26-åringen blomstret umiddelbart i comebacket.