Therese Johaug

Ingen Bislett-avgjørelse

Therese Johaug (32) avventer om hun løper 5000 meter på Bislett Games 1. juli. Flere elementer avgjør beslutningen hun må ta innen kort tid.

LØP: Ingvild Flugstad Østberg kommer med en klar beskjed til Therese Johaug før Bislett. Foto/Reporter: Marte Nyløkken Helseth Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORÅS/OSLO (Dagbladet): Det forteller hun til Dagbladet tirsdag.

For to uker siden måtte Therese Johaug avbryte en treningssamling på Sognefjellet en dag før det var planlagt.

- Etter å ha vært syk tok det litt tid å hente seg inn igjen. Jeg vil kjenne at kroppen fungerer, og må få hatt noen løpeøkter. For meg er friidretten moro, og jeg vil ikke være med der og føle på noe press. Jeg setter stor pris på å få invitasjon, men tar det med knusende ro, forklarte hun.

Hun fortalte også at hun vurderer å dra på et privat høydeopphold i utlandet i juli, og at det også påvirker avgjørelsen om det blir Bislett Games eller ikke.

Therese Johaug forbauser og imponerer, her ser du hvorfor. Video: Ljosland Vis mer

Tilbake i trening

32-åringen er tilbake i trening, og tirsdag morgen suste hun som en Formel 1-bil gjennom rulleskiløypa på Storås. Det var lite som minner om fjorårets smell der stavene dundrer i asfalten da Johaug hun trøkket til opp de stupbratte bakkene i duskregnet.

TILBAKE: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE: Therese Johaug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Så seint som i mai prøvde hun seg på 5000 meter på Bislett, og OL-kravet da hun løp mot Karoline Bjerkeli Grøvdal. Med tiden 31.32.88 knuste hun sin egen personlige rekord, men fortsatt bak kravet på 31.25.

Høydeplaner

Johaug har ingen planer om å delta i OL uansett, for henne blir det viktig å komme seg opp i høyden.

Et planlagt opphold i juni gikk i coronavasken, og hun har tidligere sagt hvor viktig det bør å komme seg til høyden tidlig. Russerne se allerede hatt to turer, mens det svenske laget nylig dro til Italia.

- Det kan hende det blir et høydeopphold i juli. Det er viktig for meg å komme bort, slappe av og fokusere på trening. Det har vært en suksessfaktor tidligere, og nå skal OL gå i høyden. Smittesituasjonen både i Norge og utlandet spiller også inn på avgjørelsen, forklarer Johaug til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer