Hedda Hynne årsbeste i verden på 800 meter

Ingen blir svindlet mer

Tror du virkelig at verdens nesten fire milliarder kvinner blir stadig dårligere til å løpe to runder på en friidrettsbane?

BEST I VERDEN: Alt lykkes for Hedda Hynne på friidrettsbanen i 2020 etter at hun her startet sesongen med jordbærparty og stevne på Bislett i juni. Med 1.58.10 er hun den raskeste 800 meter-løperen i verden. Men mot de gamle juksetidene, er hun helt sjanseløs. Foto: Lise Åserud / NTB
BEST I VERDEN: Alt lykkes for Hedda Hynne på friidrettsbanen i 2020 etter at hun her startet sesongen med jordbærparty og stevne på Bislett i juni. Med 1.58.10 er hun den raskeste 800 meter-løperen i verden. Men mot de gamle juksetidene, er hun helt sjanseløs. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å LØPE to runder på en bane, er noe av den enkleste idretten du kan drive med. Det holder med et par joggesko og et friidrettsanlegg i nærheten. Derfor er 800 meter en vanlig øvelse som jenter over hele verden gjerne slenger innom i løpet av skolealderen.

At det er så mange som skaffer seg en personlig rekord på distansen, gjør 800 meter til en av friidrettens viktigste øvelser. Den er til å forstå for folk flest, og millioner av jenter har et forhold til den.

Da burde det også være mulig å skjønne at noe er galt når årets beste 800 meter løp i verden, bare holder til en 855. plass på lista over historiens raskeste tider.

For er det virkelig slik at verdens kvinner stadig løper saktere?

HEDDA HYNNE skal slippe å svare på det. Lite kan ødelegge gleden hennes over tirsdagen knallsterke 1.58,10, og posisjonen som best i verden i 2020.

Det var et stort øyeblikk for en trofast sliter som sesong etter sesong har strevd med å få ut det hun mener å være god for på friidrettsbanen. Nå er det lett å se at dette var mer enn en personlig følelse. Hedda Hynne er virkelig blitt så sterk, og Norge har fått enda en mulig verdensstjerne i friidrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer