Ingen blodpass i vinter-OL

Det er fortsatt gode muligheter for dem som vil jukse i langrenn og skiskyting.

RETTSSIKKERHET: WADA-sjef  John Fahey (t.v.) vil ha en trygg, juridisk plattform for bruk av biologiske pass. Her sammen med David Howman og Rune Andersen på WADA sin pressekonferanse på Holmenkollen Park Hotell i Oslo tirsdag.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
RETTSSIKKERHET: WADA-sjef John Fahey (t.v.) vil ha en trygg, juridisk plattform for bruk av biologiske pass. Her sammen med David Howman og Rune Andersen på WADA sin pressekonferanse på Holmenkollen Park Hotell i Oslo tirsdag. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||SIST GANG vinterlekene ble avholdt i Nord-Amerika, sprengte Johann Mühlegg alle forestillingene om hva som kan presses ut av en dopet kropp i skiløypa. Det var i februar 2002, og straks den selvutnevnte spanjolen ble tatt for jukset, bedyret all verdens dopingekspertise at snart kom blodpassene som skulle stoppe slik villmannsgåing i sporet.

Nå ser det ut som om februar 2010 likevel ikke blir snart nok.

I ÅTTE ÅR har internasjonal utholdenhetsidrett ventet på at disse blodpassene skulle stramme til mulighetene for å manipulere seg til suksess. Hele tida skulle løsningen komme snart.

Seinest sist vinter sendte styret i Norges Idrettsforbund en forespørsel til Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) om å innføre et program med blodtesting som omfattet de beste utøverne i utholdenhetsidrettene under OL i Vancouver. Det eneste svaret man foreløpig hadde fått på denne henvendelsen fra WADA var at brevet var mottatt, men i går kveld satte idrettsledelsen seg ned sammen med WADA-sjef John Fahey i Oslo for å diskutere mulighetene for en slik strengere kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer