Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen bombe at vi rykker ned

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad har sett tendensen i flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk-Molde 8-0:

Molde hadde kniven på strupen før kampstart. Bare seier var godt nok i kampen for å berge plassen i Tippeligaen.

Kanskje tynget alvoret? For det de viste på Nadderud var divisjonslangt unna det som kreves på øverste nivå i norsk fotball.

Stort mer ydmykende enn 0-8 er det umulig å forlate Tippeligaen.

Ingen var mer klar over det enn spillerne sjøl.

- Vi fortjener ikke å holde oss når vi spiller så dårlig. Vi har ikke vært gode nok. Tabellen lyver ikke, sier Berg Hestad til Dagbladet.no.

- Det er skremmende at det går an å være så dårlige i en så viktig kamp, sier Magne Hoseth.

- Alt vi har jobba med de siste 11-12 månedene går til helvete. Vi spiller med høye skuldre. Kanskje var vi prega av stundens alvor, jeg vet ikke... Dette var helt katastrofe, fortsetter han.

- FORTJENER IKKE Å HOLDE OSS: Daniel Berg Hestad snur seg og klapper mot publikum etter 0-8-tapet mot Stabæk Foto: Scanpix
- FORTJENER IKKE Å HOLDE OSS: Daniel Berg Hestad snur seg og klapper mot publikum etter 0-8-tapet mot Stabæk Foto: Scanpix Vis mer

- Tillit til Stavrum

Molde tok Tippeliga-sølv så sent som i 2002. Siden har de gradvis blitt dårligere. 9. plass, 11.plass og 12. plass er fasit de siste tre sesongene.

- Tendensen har vært der de siste fire årene. Vi har kjempet i nedrykksstriden hvert år, og sjøl om det er trist og leit, er det ingen bombe at vi rykker ned, sier Berg Hestad.

Nedrykket blåser liv i trenerdebatten, men foreløpig er det et ikke-tema i Molde-leiren. - Ingen kommentar, sier Molde-sjef Arild Stavrum sjøl. - Det er ikke jeg som tar den avgjørelsen.

Han har full støtte hos to av nøkkelspillerne. - Han har min tillit, sier Berg Hestad kontant. - Vi kan ikke skylde på treneren. Det er ikke han som er på banen, svarer Hoseth.

Sjøl har han ikke bestemt seg for om han blir med ned i Adeccoligaen.

- Det er for tidlig å si noe om det ennå, men jeg føler et ansvar for å være med å spille Molde opp igjen.

Det gjør Berg Hestad også. - Vi må ha fullt fokus på å rykke rett opp, men det er for tungt å tenke på neste sesong i dag, sier han.

image: - Ingen bombe at vi rykker ned

Rødt kort

Molde-kollapsen startet allerede etter tjue minutter på Nadderud. Midtbanegiganten Somen A. Tchoyi fikk stå helt alene i returrommet etter et frispark, og skrudde lekkert inn 1-0 i venstre kryss.

Fem minutter seinere slo Molde-forsvaret sprekker igjen. Daniel Nannskog vippet over keeper Jan Kjell Larsen, men Marcus Andreasson forhindret scoring på streken.

Men Molde holdt ikke unna lenge. En corner ble reddet på streken, før Christian Keller knallet ballen i nettaket. Minuttet seinere sto det 3-0. Tchoyi spilte fram Nannskog, som på toppscorervis satte ballen forbi keeper.

- De har full klaff, og scorer to mål på to sjanser. Da rakner vi helt, og klarer aldri å hente oss inn igjen, sier Berg Hestad.

For det stoppet ikke der.

På overtid i 1. omgang gikk Veigar Pall Gunnarsson i bakken i duell med Jan Kjell Larsen. Rødt kort til Molde-keeperen. Straffe til Stabæk_som Gunnarsson sjøl satte i krysset.

- Hvis dommeren bruker hodet så ser han at det ikke er utvisning, for det er flere spillere bak keeperen, sier Hoseth. - Men det hadde ingenting å si for kamputfallet.

20 plussmål

Molde klarte heller ikke å bruke pausen til å tette igjen. Snarere tvert imot. Før fem minutter var spilt hadde Stabæk scoret ytterligere to ganger. Først en strålende lobb fra Nannskog, deretter en kontrollert bredside fra Gunnarsson.

- Alt vi ber om er 7-8 mål, sang Stabæk-fansen. Og fikk som bestilt.

Først satte Nannskog inn sitt tredje for kvelden_og 18. totalt i Tippeligaen. Deretter knallet innbytter Henning Hauger ballen i krysset, etter å ha driblet langs halve straffefeltet.

Molde kunne ha redusert i sluttminuttet, men typisk nok. Helt alene foran mål knallet Tommy Eide Møster ballen i stanga.

- Alt som kunne gå galt gikk galt, sier Stavrum.

Molde må dermed ned en divisjon etter 12 år i Tippeligaen. Teoretisk kan de fortsatt berge plassen, men da må de hente inn 20 plussmål på Hamkam i siste kamp. Det skjer ikke.

- Vi er definitivt et Adeccoligalag nå, sier Hoseth.