Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen bombe i OL-leiren

SYDNEY (Dagbladet.no): Da mandagsutgaven av Daily Telegraph kom i stativene på pressesenteret like over midnatt lokal tid, ble det liv og røre. Men det slo ikke ned som en bombe. Ryktene har gått i en ukes tid allerede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På ei spalte i avisa melder Daily Telegraph at CJ Hunters (31) urinprøve fra Bislett Games skal være positiv på de forbudte stoffene nandrolon og testosteron.

,Nandrolonverdiene er ifølge ikke navngitte kilder rundt 1000 ganger høyere enn de tillatte to nanogram per milliliter urin.

,Testosteroninnholdet blir definert til å være oversteget i et forhold på 6 til 1 i forhold til epitestoteron.

Skadet?

I fjor ble 104 kilo tunge CJ Hunter verdensmester i Sevilla. 28. juli i i år ble han nummer to under Bislett Games med resultatet 21.26 bak landsmannen Adam Nelson. Nelson tok sølv i gårsdagens OL-finale her i Sydney. CJ Hunter deltok ikke. Han meldte forfall til OL i begynnelsen av september som følge av et påstått behov for kirurgi på en kneskade han skal ha pådratt seg under det siste Golden League-stevnet i Berlin 1. september.

15 timer før Daily Telegraph kom på gata i kveld, snakket Dagbladet med Norges IOC-medlem Gerhard Heiberg. Han sa dette fra hotellrommet på Regent - der IOC-toppene bor:

- Vi mistenker en utøver i friidrett, men vet ikke nok. Det har jo vært spekulert en tid.

Fra andre kilder fikk Dagbladet like etterpå informasjon fra informerte kilder at den positive prøven gjaldt CJ Hunter. Det ble også opplyst at IOC og det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) holdt utøverens navn tilbake for ikke å forstyrre Marion Jones jakt på fem gull. CJ ankom Sydney sammen med Marion vel en uke før lekene startet.

Men da Jones knuste konkurrentene på 100 meter lørdag kveld var CJ Hunter ikke å se etterpå. Helt siden Marion vant VM-gull på 100 meter i Athen i 1997, har han vært like i hælene på kona etter de største begivenhetene.

Møtes med taushet

Ifølge Daily Telegraph ville talsmann Giorgio Renieri i IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet) ikke bekrefte Hunters positive dopingprøve i går. Han hevdet å være uinformert om den positive prøven.

Dagbladet konfronterte Peter Hemmersbach, norsk medlem i IOCs medisinske kommisjon, med den positive prøven. Han sa dette:

- Hvis det er en positiv prøve så kan jeg ikke uttale meg om den før den blir offentliggjort, sier han.

- Gjelder dette CJ Hunter?

- Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte noe som helst.

Arne Ljungqvist, svensk dopingekspert, visepresident i IAAF og medlem i IOC sa dette til den svenske avisa Expressen en time før Daily Telegraph-nyheten sprakk:

- Jeg har hatt et møte med amerikanerne i dag. De lover nå å offentliggjøre hvilke utøvere det gjelder.

Ljungqvist gikk i forgårs ut og refset USAs friidrettforbund for å holde tilbake rundt 15 positive dopingprøver.

,Det internasjonale nyhetsbyrået Associated Press ringte 01.30 Sydney-tid opp hotellrommet til CJ Hunter i Sydney. Ifølge journalisten som ringte var det Marion Jones som tok telefonen. Hun ba journalisten om å kontakte Hunters agent.

Der var det opptatt i 30 minutter. Så ble telefonen slått av.