Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen bommer mer enn Balotelli i alle Europas toppligaer

30 skudd - null mål.

BOM-BOM-BALOTELLI: Mario Balotelli bommet på åpent mål fra kloss hos mot QPR i går. Nå topper italieneren en lite flatterende europeisk statistikk. Foto: EPA / GERRY PENNY / NTB SCANPIX
BOM-BOM-BALOTELLI: Mario Balotelli bommet på åpent mål fra kloss hos mot QPR i går. Nå topper italieneren en lite flatterende europeisk statistikk. Foto: EPA / GERRY PENNY / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Queens Park Rangers - Liverpool 2-3.

Mario Balotelli er på ingen måte «Super-Mario» for tida.

I går bommet spissen på åpent mål fra fem meter for Liverpool mot QPR. Også italienerens andre avslutninger hadde preg av stein i fotballsko.

Pål Chr. Møller er formann i Liverpools norske supporterklubb, og hans reaksjon på Balotelli-missen foran TV-en var ikke pen.

- Jeg vet ikke om det egner seg på trykk. Det er ubegripelig at han avslutter slik. Det var for altfor svakt, sier Møller til Dagbladet.

Europa-toppen i skuddbom 24-åringen har scoret flittig både for Inter, Manchester City og Milan, men på Merseyside får han det bare ikke til. Balotelli står bare med én nettkjenning i den røde trøya, i Champions League mot bulgarske Ludogorets.

I ligaen er han oppført med en smultring, på seks kamper. Måltørken skyldes ikke akkurat skuddskrekk, skriver Daily Mail.

Ifølge statistikkleverandøren Opta er Balotelli den med flest skuddforsøk uten mål i de fem europeiske toppligaene så langt i sesongen. 30 ganger har Balotelli forsøkt, fra ulike vinkler.

Tallet inkluderer blokkerte skudd, og totalt er det bare to spisser som står med flere skudd i Premier League. De to er Sergio Agüero og Graziano Pelle, og har til gjengjeld scoret henholdsvis ni og seks mål i ligaen.

TOPPSCORER: Mario Balotellis feiring i mot Tyskland i EM 2012 gikk verden rundt. Han ble delt toppscorer i mesterskapet med fem mål. Foto: AFP  / GABRIEL BOUYS /  NTB SCANPIX
TOPPSCORER: Mario Balotellis feiring i mot Tyskland i EM 2012 gikk verden rundt. Han ble delt toppscorer i mesterskapet med fem mål. Foto: AFP / GABRIEL BOUYS / NTB SCANPIX Vis mer

Balotelli sleit foran mål også før han forlot City og Premier League januar 2013. Medregnet QPR-matchen i går har han gått 22 ligakamper uten mål i engelsk toppserie, på tross av 73 skuddforsøk.

Supporterleder Møller har ikke gitt opp Balotelli.

- Det kommer til å løsne, han blir ikke en dårlig spiller over natta. Liverpool har utrolig mange nye spillere, å få det til å gli nå tar litt tid, sier Møller.

Han minner om at Luis Suarez også sleit i starten i den røde trøya.

Synger om Balotelli - Det virker som han ikke har troen på seg selv, med de sjansene han har brent. Men samtidig er han med og bidrar. Han var involvert i begge selvmålene, pasningene var ment for han.

- Liverpool-fansen vender seg ikke mot Balotelli?

- Nei, jeg var på Everton-kampen for tre uker siden, da var det mye synging om Balotelli. Så lenge han jobber og står på, får han støtte. Folk skjønner at det kan ta tid.

Manager Brendan Rodgers omtalte Balotelli som et «talent i verdensklasse» da italieneren ble kjøpt for 15 millioner pund i august. Han slo fast at Balotelli-kjøpet var en smart handel.

I går forsvarte den nordirske treneren sin italienske spiss. Han reagerte kraftig på antydninger om at Balotelli hadde bommet på åpent mål enda en gang, hvis ikke Steven Caulker lagde selvmål og Liverpool-seiersmål på overtid.

- Vel, det er urettferdig. Det vil løsne for gutten. Det har ikke løsnet nå, men jeg tror han ville satt ballen inn dersom Caulker ikke gjorde det, sier Rodgers.

Er ikke Suarez Han mener kritikken kommer fordi det var Balotelli som kom inn da Luis Suarez ble solgt i sommer.

- Som jeg har sagt før: Luis var uerstattelig og et talent i verdensklasse. Vi ber ikke Mario om å være det Luis var, sier Rodgers.

Supporterleder Møller minner om at Balotelli kostet bare om lag en femtedel av det klubben fikk for Suarez.

- Det er usikkert rundt Balotelli både på og utenfor banen. Men med tanke på prislappen har Liverpool tatt veldig lav økonomisk risiko. Han har selvsagt ikke levert på noen som helst måte, men noen ganger er det slik, sier Møller.

SKUFFET: Mario Balotelli støttes av fansen, bare han viser innsats, mener supporterlederen. Foto: AFP  / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX
SKUFFET: Mario Balotelli støttes av fansen, bare han viser innsats, mener supporterlederen. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX Vis mer

- Det kan snu seg. Det er alt for tidlig å gi noen endelig dom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling