Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen bønn for Bondevik

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Teletrøbbel er småfloker mot knipa Kjell Magne Bondevik nå har viklet seg inn i: Statsministeren sa ja til å stå prest i sønnens sommerbryllup - før han visste at Norges VM-kamp mot Brasil spilles samme uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fotballgale Bondevik ble Telenor vs. Telia en kamp for å unngå regjeringskrise og beholde jobben. Men matchen Bryllup vs. Brasil er nesten i samme liga. Her herjer følelsene - ingen statsmannsfakter:

- Jeg har et lidenskapelig forhold til Brasil, sier han til Dagbladet.

Derfor er Bondevik sjuk etter å komme seg til Frankrike på kampdagen 23. juni. Men det er ikke så greit - for en gangs skyld - å være uten makt.

  • For Norge- Brasil klarer selv ikke Bondevik å utsette.
  • Og hos brudgom John Harald Bondevik, som har hyret inn pappa-presten til bryllupet i Oslo lørdag 27. juni, er det heller ingen bønn:

- Får da være grenser for hva man skal flytte på, sier John Harald som sjøl er fotballfrelst. I fjor forlovet han seg med sin Turid under en av Moldes hjemmekamper på Molde Stadion.

Blir hjemme

Statsministeren har allerede innfunnet seg med nederlaget, og håper han får lov til å stikke av fra bryllupsforberedelsene et par timer for å se kampen på TV isteden.

- Kan vel ikke klusse til dette, sier Bondevik som i går ble utnevnt til foreningen Norsk Fotballs Venners 19. æresmedlem.
Riktignok unnskylder han seg også med et skarve nordisk statsministermøte samme dag som Norge- Brasil.

Men da Bondevik i går beklaget overfor landslagstrener Egil Drillo Olsen at han ikke får se Brasil-kampen live, fikk han passet påskrevet prompte:

- Æ'kke dette snakk om prioriteringer da?

Spurte Drillo.

Skal vi tolke Bondeviks tause hengegeip som et svar, er vi tilbøyelige til å tro han er enig med Drillo.

Forviklinger

Sjøl om Bondevik går glipp av sukkertopp-kampen, har han ikke tenkt å miste hele fotballfesten.

- Jeg reiser nedover til åpningskampen mot Marokko, sier han.

Men etter 10. juni er det strake veien hjem til pliktene. Om Norge går videre til sluttspillet, går attpåtil åttendedelsfinalen på selve bryllupsdagen. For John Harald Bondevik byr det på et nytt problem:

- Norge skal spille enten klokka 16.30 eller 21.00.

- Ser smått ut med bryllupsfesten da vel?

- Nei, vi får kaste ut alle TV-apparat og radioer, og heller ta opp kampen på video. Så får de som vil se kampen etterpå.

Skal vi tro Kjell Magne Bondevik sitter fremst blant sofa-titterne utpå natta?

<B>TRØBBEL FOR BONDEVIK:</B> En stolt statsminister med medaljen han fikk i går som foreningen Norsk Fotballs Venners 19. æresmedlem. Verre er det for Kjell Magne Bondevik at han verken får vært til stede eller sett kampen Norge-Brasil den 23. juni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!