Ingen bonus for å berge plassen

Vålerenga-aksjene er på bunnivå, publikum svikter og det samme gjør inntektene. Et nedrykk kan føre til total krise. Men stor-aksjonær Øystein Stray Spetalen vil ikke lokke spillerne med ekstrabonus for å berge plassen i Tippeligaen.

En skulle tro finansfyrstene som eier klubben var panikken nær og ville finne på hva som helst for å holde laget oppe. Slik er det ikke, i alle fall ikke for alltid sindige Øystein Stray Spetalen.

Da Dagbladet fikk fatt i ham midt i et styremøte i går, avviste han tanken om å lokke spillerne med ei skikkelig «gulrot» i serieinnspurten.

- Jeg kan ikke tenke meg at vi kommer til å gjøre noe sånt, sier Spetalen til Dagbladet.

Og egentlig skulle det vel også være ganske unødvendig å lokke med noen ekstrakroner for å nå et mål langt under det som var utgangspunktet for sesongen.

Dyster

Til Dagsavisen i går sa Vålerenga ASAs styreformann Morten Grøndal at «situasjonen er dyster».

Han tenker selvsagt mest på det økonmiske. VIF-aksjen står i dag i 14 kroner, bare tjue prosent av hva den var på sitt høyeste.

Og kanskje nettopp derfor kan det være en god idé for den risikovillige å kjøpe nå.

For selv om pessimismen ser ut til å fått fotfeste hos enkelte i ledelsen, gjelder det i alle fall ikke trener Knut Arild Løberg.

Kriging uansett

- Nå er vi en situasjon hvor det ikke spiller særlig rolle om vi møter Rosenborg på Lerkendal eller Skeid på Voldsløkka. Det blir kriging uansett, sier Knut Arild Løberg til Dagbladet.

Han vet ikke sjøl om han skal fortsette i jobben neste år, men er visstnok en av fire kandidater.

Han kan slik situasjonen er i dag, ikke levere noen bedre jobbsøknad enn å holde kriserammede Vålerenga flytende.

  • Vålerenga møter Moss på Melløs i morgen ettermiddag.