Ingen bonus for VM-tittel

Det ligger ingen feit seiersbonus og venter på Petter Solberg (29) om han vinner VM-tittelen i rally denne sesongen.

Bonus for å bli verdensmester kommer nemlig inn i Solbergs kontrakt med Subaru først neste år. Denne sesongen får Solberg «bare» bonus for hver VM-rundeseier han vinner - og ingenting for sammenlagtseieren.

- For denne sesongen så vi det som mest hensiktsmessig å heve bonuser for seirer i enkeltløp. Realistisk sett mente vi at Petter hadde større sjanser til å bli verdensmester neste år. Neste sesong får han derfor ingen bonus for enkeltseirer, bare for en eventuell sammenlagtseier, sier Petter Solbergs rådgiver Jim Carlsen til Dagbladet.

Men Spydeberg-mannen lider ingen økonomisk nød av den grunn, med en grunnlønn på rundt 20 millioner kroner i året.

Den nye treårskontrakten som starter i januar neste år, vil totalt gi Petter en lønn på et sted mellom 80 og 100 millioner kroner. Det betyr at Subaru verdsetter nordmannen son en av de tre beste i hele rallysirkuset.

Solberg selv bryr seg ikke om at han ikke får en bonus for å vinne VM sammenlagt denne sesongen.

Subaru overrasket

- Jeg tjener bra som jeg gjør, så pengene spiller ingen rolle. Jeg skal bare bli verdensmester, jeg. Det er det eneste jeg tenker på, sier han til Dagbladet.

Subarus teamsjef, David Lapworth, innrømmer overfor Dagbladet at han er litt overrasket over at Solberg i øyeblikket likner en liten favoritt til å stikke av med VM-tittelen denne sesongen - til tross for at Solberg endte helt oppe på andreplass i VM-sammendraget sist sesong.

Lønn som fortjent

- Vi har kontrakt med Petter til 2006, og har forventninger til at han og Subaru skal bli verdensmestere innen den tid. Men jeg hadde nok mer tro på neste år enn i år. Han er fortsatt i en fase hvor han opparbeider seg verdifull rutine. Men ingen ting er hyggeligere enn at vi ligger foran skjema, sier Lapworth til Dagbladet med et smil.

- Er du glad for at Solberg ikke har noen bonus for å bli verdensmester allerede i år?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Vi betaler sjåførene det de fortjener, og jeg regner med at Petter er fornøyd, han også.

Jim Carlsen sier det slik:

- Jeg tror nok Subaru blir skuffet om Petter ikke blir verdensmester i løpet av de neste tre åra. Det er ut ifra en slik forventning de betaler ham det de gjør, sier Jim Carlsen.

I går reiste Solberg med familien til Catalonia i Spania, og allerede i dag har han den første gjennomkjøringen foran nest siste VM-runde kommende helg.

Med to løp igjen ligger Solberg bare tre poeng bak VM-leder Carlos Sainz.

- Jeg tror det blir litt mer strategi i dette løpet. Nå handler det om å sanke noen poeng foran avslutningen i Wales i november. Er vi med i teten etter kommende helg, så ser det veldig lyst ut, sier Solberg.

Det var nettopp i Wales i fjor høst nordmannen vant sin aller første VM-seier. Og for ordens skyld:

Pirelli - Subarus dekkleverandør - har vunnet i Wales siste åtte åra...

KJØRER FORT: Petter Solberg imponerte voldsomt i Rally Korsika i helga, og kjørte seg opp til andreplass i sammendraget. Nå er VM-tittelen mye mer enn en drøm.