Ingen Bratseth-erstatter på plass

- Håper å ha han klar i løpet av ferien.

(Dagbladet.no): Rune Bratseth skulle i utgangspunktet slutte som RBKs sportsdirektør 1. juli.

Nå ser det ut til at den svært suksessrike Lerkendal-sjefen må holde på litt til.

- Rune vil fungere i rollen inntil vi har en ny mann på plass. Vi er inne i sluttfasen, men vi rekker nok ikke å bli ferdige til 1.juli, sier styreformann i RBK, Terje Svendsen. til Dagbladet.no.

Erik Hoftun, Vegard Heggem, Knut Torbjørn Eggen, Per-Mathias Høgmo og internasjonale navn har alle vært nevnt som aktuelle for sportsdirektør-jobben i Rosenborg.

Nærmer seg løsning

De regjerende seriemestrene møter Viking den 22.juli i første kamp etter sommerferien, og Svendsen håper RBK har en ny sports-sjef på plass før det.

- Vi håper at alt er i orden når vi starter opp igjen etter ferien, men Rune vil bistå i en overgangsperiode med tanke på kompetanseoverføring, fortsetter Svendsen.

Nils Arne Eggen advarte RBK-trener Knut Tørum mot å bli revirvokter etter at Knut Torbjørn Eggen - sønn av Nils Arne og aktuell for den ledige sportsdirektør-rollen - uttalte at sportsdirektøren burde sitte på benken sammen med trenerne under kamp.

SNART I MÅL: RBK presenterer snart sportsdirektøren som skal erstatte Rune Bratseth. Det kan bli Vegard Heggem, Erik Hoftun eller Knut Torbjørn Eggen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet, Terje Bendiskby/Scanpix, Tom E. Østhuus/Dagbladet og Arnt E. Folvik/Dagbladet
SNART I MÅL: RBK presenterer snart sportsdirektøren som skal erstatte Rune Bratseth. Det kan bli Vegard Heggem, Erik Hoftun eller Knut Torbjørn Eggen. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet, Terje Bendiskby/Scanpix, Tom E. Østhuus/Dagbladet og Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Rune Bratseth har stort sett observert kampene fra VIP-tribunen på Lerkendal, og Terje Svendsen sier det ikke planlegges store endringer i rollen som sportsdirektør.

Små endringer

- Oppgaver og ansvarsfordeling vil i all hovedsak være den samme, men enhver person setter selvfølgelig sitt preg på den rollen han besitter, avslutter Svendsen.

Det skal ennå ikke være avgjort hvorvidt Rune Bratseth fortsetter i klubben i en ny rolle, eller om 46-åringen skifter arbeidsgiver.

Styreformannen på Lerkendal vil ikke si noe om hvilke kandidater som er igjen i sluttrunden, men det ligger i kortene at RBK er svært nær å finne sin mann for den viktige jobben.

•Din kommentar: Hvem bør bli RBKs nye sportsdirektør?

- I SLUTTFASEN: Styreformann i RBK, Terje Svendsen, sier klubben snart vil presentere sin nye sportsdirektør, men at 1.juli kommer for tidlig. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
- I SLUTTFASEN: Styreformann i RBK, Terje Svendsen, sier klubben snart vil presentere sin nye sportsdirektør, men at 1.juli kommer for tidlig. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Ingen Bratseth-erstatter på plass