IKKE TIL RIO: FA ønsket å sende britiske fotballag til OL i Rio neste år, men fikk ikke med seg de andre forbundene. Dermed blir det ingen tur for Wayne Rooney & Co. Foto: AP Photo / Massimo Pinca / NTB scanpix
IKKE TIL RIO: FA ønsket å sende britiske fotballag til OL i Rio neste år, men fikk ikke med seg de andre forbundene. Dermed blir det ingen tur for Wayne Rooney & Co. Foto: AP Photo / Massimo Pinca / NTB scanpixVis mer

Ingen britiske fotballag til Rio-OL

FA fikk ikke med seg de andre forbundene.

Englands fotballforbund (FA) ville gjerne stille lag under sommer-OL i Rio de Janeiro neste år, men de andre britiske forbundene sa nei.

FA måtte skuffet innse at det ikke klarte å overbevise nordirene, skottene og waliserne om å stille lag i neste OL, melder BBC.

Engelskmennene hadde håpet å kunne ha med både et herre- og et kvinnelag under lekene.

Mandag ble det sendt brev fra FA til de nasjonale forbundene i Nord-Irland, Skottland og Wales for å bekrefte at avgjørelsen er tatt.

Fotballturneringen under OL i Rio skal spilles fra 3. til 19. august. Det passer dårlig sammen med ligastarten i de britiske seriene, og antakelig er det derfor tre av forbundene setter foten ned.

Storbritannia nådde kvartfinalen både på herre- og kvinnesiden under OL på hjemmebane i London i 2012.

(NTB)