Ingen norske videre fra slopestyle-kvalik i Aspen

Ingen brudd for Sandbech etter stygt fall: - Shit happens

Ingen nordmenn tok seg videre fra kvalifiseringen til slopestylefinalen for herrer på snowboard.

TIL LEGEVAKT: Ståle Sandbech ble sendt til legevakt etter et fall i slopestyleløypa i Aspen torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIL LEGEVAKT: Ståle Sandbech ble sendt til legevakt etter et fall i slopestyleløypa i Aspen torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(NTB/Dagbladet): Ståle Sandbech falt og slo ryggen under sitt første run i kvalifiseringen til slopestylefinale i X-Games i Aspen. Sandbech slo seg såpass hardt at han ikke kunne kjøre sitt andre forsøk og ble i stedet sendt til legevakta.

- Nå ligger jeg her i fosterstilling med en bandasje med is på ryggen og spiller Scrabble på telefonen. «Shit happens», sier Sandbech i en pressemelding fra snowboardforbundet.

- Jeg har vært med noen år nå og lært at jeg ikke får gjort noe med slike ting. Jeg må heller tenke framover.

Han skulle avslutte sin omgang med en backside 1620, men ble for kort og landet på rumpa på kulen.

Utelukket brudd

- Han går fint, men har vondt på venstre side nederst i korsryggen. Vi har gjort en del undersøkelser og dro til legevakten for å låne en benk. Legen på stedet gjorde undersøkelser for å utelukke bruddskader og nevrologiske utfall. Smertene er muskulære, sier landslagets osteopat Stian Lauritzen.

Ifølge landslagssjef Per Iver Grimsrud er OL per nå ikke i fare for Sandbech, men det er høyst uklart om han kan delta i Big Air fredag (natt til lørdag norsk tid). Trekker Sandbech seg, rykker Røisland inn som reserve.

Kleveland i finale

Hverken Sandbech, Bergrem eller Mons Røisland klarte å komme seg med blant det fem kjørerne som kvalifiserte seg til finalen.

Det betyr at Marcus Kleveland blir eneste nordmann i slopestylefinalen. 18-åringen var forhåndskvalifisert etter å ha vunnet samme konkurranse i fjor og blir en av åtte utøvere i finalen.

De fem utøverne som kvalifiserte seg var Red Gerard, Darcy Sharpe, Chris Corning, Kyle Mack og Yuki Kadono. I finalen får de med seg Kleveland, Tyler Nicholson og Mark McMorris som utgjorde pallen i fjor.

Finalen kjøres lørdag klokken 21 norsk tid.