Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Jan Nepomnjasjtsjij

Ingen bursdagsgave - ny remis

Det ble ingen bursdagsgave i form av seier da Magnus Carlsen spilte remis nummer fire mot Jan Nepomnjasjtsjij.

INGEN SEIER: Det ble ingen seier på Magnus Carlsens bursdag. Her fra parti nummer to som ble spilt på lørdag. Foto: Giuseppe Cacace / AFP
INGEN SEIER: Det ble ingen seier på Magnus Carlsens bursdag. Her fra parti nummer to som ble spilt på lørdag. Foto: Giuseppe Cacace / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Magnus Carlsen 0,5 - 0,5 Jan Nepomnjasjtsjij (2 - 2 sammenlagt)

På bursdagen til Magnus Carlsen var det duket for parti nummer fire mellom stjernene. Carlsen startet med hvite brikker og Jan Nepomnjasjtsjij med sorte.

Etter remis i helgens tre partier, var det mange som hadde håpt på seier i dag på Carlsens 31-årsdag. Før dagens parti, hadde Carlsen spilt remis i 17 strake VM-partier.

Slik endte det da altså ikke og partene ble enig veldig tidlig om remis. Etter trekkgjentagelse der Carlsen satt Nepomnjasjtsjij i sjakk flere ganger, tok de hverandre i hånden. Dermed har Carlsen spilt remis i 18 VM-partier i strekk.

- Jeg fant ingen muligheter og han (Nepomnjasjtsjij) forsvarte seg veldig bra, sa Carlsen til NRK etter partiet var slutt.

Etter partiet var slutt, diskuterte Carlsen og Nepomnjasjtsjij spillet. Se det under:

På pressekonferansen etter partiet hadde ikke Nepomnjasjtsjij glemt Carlsens bursdag og gratulerte han der og da. Russeren mente at han aldri var i fare, men det var viktig å tenke på å ikke gjøre noen feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.