Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Jan Nepomnjasjtsjij

Ingen bursdagsgave - ny remis

Det ble ingen bursdagsgave i form av seier da Magnus Carlsen spilte remis nummer fire mot Jan Nepomnjasjtsjij.

INGEN SEIER: Det ble ingen seier på Magnus Carlsens bursdag. Her fra parti nummer to som ble spilt på lørdag. Foto: Giuseppe Cacace / AFP
INGEN SEIER: Det ble ingen seier på Magnus Carlsens bursdag. Her fra parti nummer to som ble spilt på lørdag. Foto: Giuseppe Cacace / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Magnus Carlsen 0,5 - 0,5 Jan Nepomnjasjtsjij (2 - 2 sammenlagt)

På bursdagen til Magnus Carlsen var det duket for parti nummer fire mellom stjernene. Carlsen startet med hvite brikker og Jan Nepomnjasjtsjij med sorte.

Etter remis i helgens tre partier, var det mange som hadde håpt på seier i dag på Carlsens 31-årsdag. Før dagens parti, hadde Carlsen spilt remis i 17 strake VM-partier.

Slik endte det da altså ikke og partene ble enig veldig tidlig om remis. Etter trekkgjentagelse der Carlsen satt Nepomnjasjtsjij i sjakk flere ganger, tok de hverandre i hånden. Dermed har Carlsen spilt remis i 18 VM-partier i strekk.

- Jeg fant ingen muligheter og han (Nepomnjasjtsjij) forsvarte seg veldig bra, sa Carlsen til NRK etter partiet var slutt.

Etter partiet var slutt, diskuterte Carlsen og Nepomnjasjtsjij spillet. Se det under:

På pressekonferansen etter partiet hadde ikke Nepomnjasjtsjij glemt Carlsens bursdag og gratulerte han der og da. Russeren mente at han aldri var i fare, men det var viktig å tenke på å ikke gjøre noen feil.

Raske trekk

Åpningsfasen var preget av kjappe trekk av Magnus Carlsen. Russiske Nepomnjasjtsjij brukte litt mer betenkningstid enn nordmannen.

Bare 25 minutter inn i dagens parti påpekte NRKs sjakkekspert Torstein Bae at de var i sluttspillfasen.

- Begge dronningene er slått ut og da mener jeg at de er i sluttspill, sa han.

Så inviterte Carlsen til løperbytte og russeren gikk med på det. Nepomnjasjtsjij slo ut Carlsens løper med sin løper. Carlsen svarte med å slå ut løperen med sin hest.

Aggressiv Carlsen

Carlsen spilte veldig aggressivt og satte kongen til Nepomnjasjtsjij i sjakk etter litt betenkningstid. Russeren hadde full kontroll ovenfor situasjonen og brukte ikke lange tiden på sitt neste trekk.

Ikke lange tiden etter spilte Carlsen samme trekk og satte Nepomnjasjtsjij i sjakk på nytt. Russeren hadde nok en gang ikke annet valg enn å flytte kongen opp.

- Jeg tror han tenker på remis, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae, da Carlsen passerte 25 minutter på trekk 30.

Det ble ingen seier for nordmannen og spillerne ble enig om remis i god tid før de første 40 trekkene ble spilt.

- Jeg prøvde å spille veldig skarpt, men han visste hva han skulle gjøre, sa Carlsen til pressen etter enigheten om remis.

I morgen spilles parti nummer fem klokken 13:30 norsk tid. På torsdag er det hviledag før det spilles tre parti til helgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer