- Ingen Champions League-fotball på Arsenal neste sesong

Se Wikestads tabelltips - vinn England-tur.

Arsenal's manager Arsene Wenger reacts as he watches his team play against Queens Park Rangers during their English Premier League soccer match at Emirates stadium, London, Saturday, Oct. 27, 2012. (AP Photo/Sang Tan)
Arsenal's manager Arsene Wenger reacts as he watches his team play against Queens Park Rangers during their English Premier League soccer match at Emirates stadium, London, Saturday, Oct. 27, 2012. (AP Photo/Sang Tan)Vis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner.

(Dagbladet): I forrige uke lanserte Dagbladet det Bloomberg kalte for Premier League-fasiten da de hadde gjort utregninger på hvordan tabellen vil se ut i mai.

Men skal vi tro historien, er TV2s Kasper Wikestad et vel så godt orakel. I fjor hadde han de fire øverste lagene på rett plass, og hadde to av tre nedrykkslag korrekt.

Det er altså en viss spenning knyttet til årets tabell.

Mourinho-faktoren På topp har Wikestad i år satt Chelsea. De blå fra London har ikke vært de mest aktive på sommerens overgangsmarked, men Wikestad tror det holder til gull.

- Jeg er veldig usikker på førsteplassen i år, men jeg tror Chelsea tar det. Det er Mourinho-faktoren kombinert med et veldig bra lag. I tillegg har de en god miks av unge og mer rutinerte spillere, sier Wikestad til Dagbladet.

Likevel virker han enda ikke helt sikker, når han plasserer Manchester City på sølvplassen.

- Jeg har sikkert ombestemt meg 20 ganger de siste dagene, men jeg tror Chelsea blir for sterke for City. De har riktignok handlet godt, og jeg har veldig tro på Pellegrini. Det han gjorde med både Villareal og Malaga i Europa var utrolig sterkt. Jesus Navas og Fernandinho er meget spennende signeringer, og nå mangler de bare en midtstopper, sier han.

Arsenal utenfor topp fire Wikestad har plassert de regjerende mesterne på tredjeplass. Mye på grunn av et hullet som kom da Sir Alex Ferguson takket for seg i vår.

- De har det samme laget som vant gullet i fjor, men man må ikke undervurdere virkningen av Sir Alex. Jeg vil si at ansiktet hans på benken alene var verdt ti poeng hvert år. Jeg vil ikke utelukke at de kan ta det hjem, men de har opplevd en motgang og usikkerhet i sommer som ikke har vært der på mange år.

Han tar også sats og tipper Arsenal utenfor den livsviktige fjerdeplassen. Den tror han Tottenham kaprer.

- Alt så helt sjef ut for dem i vår. Optimismen var høy og i sommer skulle det brukes penger, men slik har det ikke blitt. Uansett om Tottenham beholder Bale eller ikke, er Andre Villas-Boas så dyktig til å hente de rette spillerne, at jeg tror de klarer fjerdeplassen. I tillegg kommer Soldado til å score en masse, sier han.

Cardiff klarer seg Wikestad har plassert Newcastle helt oppe på sjuendeplass, mens han tror Swansea får seg en liten knekk etter den meget imponerende jubileumssesongen. Helt i bunnen har han gjort plass til to av de nyopprykkede lagene.

- Jeg tror rett og slett ikke stallene til Crystal Palace og Hull er sterke nok. Det finnes mange spennende typer i begge lag, men jeg er redd det blir den lange veien ned igjen.

Han tror derimot at Cardiff kan komme til å klare seg.

- De har et meget godt fundament der borte. De har handlet godt i sommer, og de var meget solide i fjor - spesielt defensivt. Jeg tror både Fulham, Sunderland og Stoke fort kan risikere å havne i bunnstriden før Cardiff gjør det, avslutter Wikestad.

Sett opp din tabell oppe til høyre og kjemp om en fotballtur til England!