Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen Coop-avtale for Skiforbundet. Kan få konsekvenser for Northug

Norges Skiforbund har vendt tommelen ned for en sponsoravtale med Coop. Det kan få betydning for Petter Northug.

Trondheim  20180411.
Trondheim Skishow. Petter Northug under showrenn på Granåsen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Trondheim 20180411. Trondheim Skishow. Petter Northug under showrenn på Granåsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder VG.

Northug har i flere år hatt en privat sponsoravtale med nettopp Coop. Den har skapt utfordringer i forholdet til Norges Skiforbund, som har sittet på en avtale med konkurrenten Norgesgruppen.

Nylig meldte TV 2 at Norges Skiforbund var i forhandlinger med Coop om en sponsoravtale. Styret i handelskjedens skal nylig ha behandlet og sagt ja til en ferdigforhandlet avtale med forbundet.

LANGRENNSDEBATTEN: Landslagstrener Tor Arne Hetland letter på sløret om Petter Northugs framtid og relasjonen deres. Hetland forteller også om hva som gikk galt med Finn-Hågen Krogh, OL-eventyret og hvorfor Norge har tapt terreng i klassisk langrenn. I panelet er også Esten O. Sæther og Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Fredag bekrefter imidlertid administrasjons- og markedssjef Espen Bjervig i skiforbundet at langrennskomiteen at det likevel ikke blir noen Coop-avtale.

– Vi har hatt forhandlinger med Coop gjennom vinteren. De har vært profesjonelle og ryddige, men det ble ikke noen avtale. Langrennskomiteen besluttet etter en helhetsvurdering at de ikke ønsket å sluttføre en avtale med Coop, sier han til avisen.

LIVET UTENFOR LANDSLAGET: Anders Aukland støtter og frir til Petter Northug, deler sin historie om uenighetene med Skiforbundet og røper oppskriften til hans unike suksess i en alder av 45 år. I panelet er også kommentator Esten O. Sæther og programleder Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

I stedet forlenges nå samarbeidet med Norgesgruppen.

Det er neppe gode nyheter for Petter Northug og hans støttespillere. Langrennsstjernen skal være på vei inn på landslaget igjen foran den kommende VM-sesongen.

Dersom skiforbundet hadde fortsatt sitt samarbeid med Coop, kunne trolig også Northug beholdt sin avtale med handelskjeden. Det synes nå i stedet umulig, dersom han skal tilbake på landslaget.

Northug skal ha vært i samtaler med Coop om en videreføring av samarbeidet.

(NTB)

NORTHUG REAGERER: Sølvvinner Sergej Ustjugov så ut som om han ikke ønsket å være på medaljeseremonien i det hele tatt. Etter at det formelle i medaljeseremonien var et faktum, rev han av seg sølvmedaljen under VM i Lahti. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!