Ingen cupjubel for Mushaga Bakenga

Greide ikke kopiere Henriksen og Lekven.

 INGEN JUBEL:  Det ble tap for Mushaga Bakenga og Cercle Brugge i den belgiske cupfinalen i kveld. Genk seiret 2-0. Foto: REUTERS / Francois Lenoir / NTB Scanpix
INGEN JUBEL: Det ble tap for Mushaga Bakenga og Cercle Brugge i den belgiske cupfinalen i kveld. Genk seiret 2-0. Foto: REUTERS / Francois Lenoir / NTB ScanpixVis mer

Mushaga Bakenga greide ikke å kopiere Magnus Lekven og Markus Henriksen, som begge ble cupmestere i sine klubber torsdag.

Bakenga og hans Cercle Brugge spilte seg sensasjonelt fram til belgisk cupfinale selv om laget har kjempet mot nedrykk hele sesongen. Der ble Genk litt for sterk og vant 2-0, men avgjørelsen falt først i sluttminuttene.

Bakenga startet på benken på nasjonalstadion i Brussel, men han kom inn midt i annen omgang og presenterte seg umiddelbart med en god mulighet foran Genk-keeper Laszlo Köteles.

Cupjubel i Nederland og Danmark Genk kjemper om mestertittelen i det jevne sluttspillet, mens Cercle Brugge har tatt fast på siste kvalifiseringsøkt mot tre 2.-divisjonslag for å berge plassen. Finalen var likevel målløs helt til Bennard Kumordzi nikket et frispark fra Khaleem Hyland i mål i det 84. minutt.

Fem minutter senere punkterte Jelle Vossen kampen.

Tidligere torsdag ble Magnus Lekven cupmester med Esbjerg i Danmark og Markus Henriksen med Alkmaar i Nederland.

Bakenga har spilt for Cercle Brugge denne sesongen på utlån fra byrival Brugge.

(NTB)