VIDERE I CUPEN: Molde tok seg greit videre i cupen da de fredag slo ut Mjøndalen med 4-1 på eget gress. Her fra Tippeliga-kampen mot Bodø/Glimt.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
VIDERE I CUPEN: Molde tok seg greit videre i cupen da de fredag slo ut Mjøndalen med 4-1 på eget gress. Her fra Tippeliga-kampen mot Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Ingen cupsmell i Molde

MFK fortsatt ubeseiret på hjemmebane i år.

Molde - Mjøndalen 4-1 (3-0)

MOLDE (Dagbladet): Molde slo i 2013-sesongen ut Mjøndalen på vei mot cupfinalen. I år ble det reprisetrekning for lagene.

Fredag møttes de to lagene på ny til kamp om kvartfinalebilletter i NM.

Sjanseløse
Duellen begynte med ballbesittelse til begge lag. Vegard Hansens menn kom til Aker Stadion revansjelystne for fjorårets tap.

Men allerede etter ti minutter kom 1. divisjonslaget under. Mattias Mostrøm prøvde en frekk lobb gjennom Mjøndalen-forsvaret, og forsvaret fikk klarert.

Ballen gikk derimot i en fin bue til Fredrik Gulbrandsen som kontrollert satte 1-0 i hjørnet med en fin volley fra 16 meter.

I strålende sol ebbet kampen ut, og de store sjansene uteble.

Etter en rolig periode, økte hjemmelaget ledelsen i det 30. minutt.

En dårlig klareringen av gjestene førte til at storscorer Mohamed «Moi» Elyounoussi straffet dem hardt. Fra returrommet satte vingen inn 2-0-målet via stanga og en Mjøndalen-spiller.

Mjøndalen, som ligger på kvalifiseringsplass i 1. divisjon, virket mer og mer sjanseløse mot Tippeligaens beste lag.

Like før pause økte Chima Chukwu ledelsen med en heading fra frispark. Og rett etter avspark var nigerianeren centimeter fra å score sitt andre for dagen.

Videre uten problem
Ande halvdel ble en rolig affære.

Etter 78. minutter fikk Chima Chukwu sin andre scoring, og økte Moldes ledelse til 4-0. Diouf kom rundt på kant, og serverte spissen innlegg han bare kunne breiside i hjørnet.

Motstanderen hadde lite å by på. Men like før slutt fikk gjestene en trøstescoring da innbytter Martin Dreyer Bakken satte ballen i mål.

- Det er bra å komme tilbake å levere en slik prestasjon etter oppholdet. En solid gjennomføring, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Det er godt å avgjøre så tidlig - det har vi ikke klart tidligere i år, forteller Skullerud, som understreker at et nytt cupgull er målet.

Molde avgjorde kampen i 1. omgang. Mjøndalen var sjanseløse mot serielederen. Fjorårets cupvinner unngikk den berømte cupbomba og sikret seg med det kvartfinalebilletter.

- Molde er bedre enn oss i alt. De imponerer med høgt balltempo og sikkerhet i pasningsspillet. Dette er ikke vår hverdag. Heldigvis vinner de slik mot Tippeliga-motstand også, sier tidligere Molde-spiller Christian Gauseth til Dagbladet.