STREIK: Konflikten mellom det danske kvinnelandslaget i fotball og nasjonens fotballforbund fortsetter. Mandag møtte ikke spillerne opp til trening før Sverige-kampen. Foto: AP Photo/Patrick Post
STREIK: Konflikten mellom det danske kvinnelandslaget i fotball og nasjonens fotballforbund fortsetter. Mandag møtte ikke spillerne opp til trening før Sverige-kampen. Foto: AP Photo/Patrick PostVis mer

Spillerstreik i Danmark:

Ingen danske landslagsspillere møtte på trening

Før kamp mot Sverige fredag.

Konflikten mellom det danske kvinnelandslaget i fotball og nasjonens fotballforbund fortsetter. Mandag møtte ikke spillerne opp til trening før Sverige-kampen.

Fredag skal de danske kvinnene spille VM-kvalifisering mot nevnte Sverige. Men da landslaget mandag skulle samles til første trening i Helsingør, møtte ingen av spillerne opp.

Årsaken er at Spillerforeningen og Danmarks fotballforbund (DBU) ikke har blitt enige om en ny landslagsavtale.

Landslagstrener Søren Randa-Boldt håper han får selskap av spillerne i løpet av de kommende dagene.

– Jeg håper at spillerne kommer i morgen (tirsdag). Hvis de ikke gjør det får vi juling av Sverige, sier Randa-Boldt.

Søndag ble det meldt at Spillerforeningen og DBU har brutt forhandlingene om en ny avtale for spillerne på U21-landslaget og kvinnelandslaget. De økonomiske betingelsene i landslagsavtalen skal ha vært ankepunktet, ifølge Spillerforeningen.

De danske landslagskvinnene streiket i begynnelsen av september, og treningskampen mot Nederland ble da avlyst. VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn sto også i fare, men partene kom fram til en midlertidig enighet i tolvte time, slik at kampen kunne spilles.

(NTB)