- Ingen debatt om Erlandsen

Lillestrøm feide siste tvil om elitestatusen til side med 3-0 over Odd Grenland. Etterpå avviste Torgeir Bjarmann en gang for alle at spillerne diskuterer posisjonen til trener Arne Erlandsen.

- Vi har ikke hatt noen debatt om Arne Erlandsen i Lillestrøm. Tvert imot har vi hatt en pågående evaluering med styreformannen, hvor vi påpeker ting vi kan gjøre bedre. Denne saken er medieskapt, svarte Bjarmann på spørsmål fra NTB.

Dermed tyder alt på at Erlandsen, som har en kontrakt som utløper neste høst, sitter trygt som trener i Lillestrøm Sportsklubb.

Med 3-0-seieren mot Odd sørget han og spillerne også for at all teori kan legges til side; det blir eliteseriefotball på Åråsen også i 2004, noe som ikke var hundre prosent sikkert før den nest siste serierunden ble blåst i gang.

Klassisk

Det var klassisk LSK i denne kampen. Laget vant dueller og styrte spillet, med Stian Berget som en offensiv nøkkelspiller særlig i første omgang. Berget serrverte åpningsmålet på sølvfat til Arild Sundgot. Høyrekanten stjal ballen fra Jan Frode Nornes nede ved cornerflagget og la tilbake til spissen Sundgot, som sikret sitt sjuende seriemål med et flatt skudd nede i Erik Holtans høyre hjørne.

Eks-landslagskeeper Holtan imponerte ikke på Åråsen. På en dalende ball som traff tverrliggeren tidlig i kampen viste han spenst som en bløtkake, mens han ti minutter før hvilen ikke klarte å få tak i en corner og dermed ga bort en gave av et mål til Magnus Powell.

Samme Powell scoret det tredje målet for et hardtkjempende hjemmelag på overtid i omgangen, også denne gangen etter tvilsomme takter av Odd-keeperen.

De siste 45 minuttene forløp uten de store begivenhetene, selv om Gunnar Halle i sin siste kamp på Åråsen var nær å sette punktum med et mål etter en arbeidskrevende overlap med påfølgende skudd utenfor

Manglet angrepsess

Odd manglet suspenderte Morten Fevang og Espen Hoff, mens en skadet Edwin van Ankeren heller ikke ble klar til dysten på Romerike. Litt av årsaken til lagets svake innsats kan sikkert spores til disse forfallene.

- Med tre av våre sterkeste angrepsvåpen ute, har vi rett og slett ikke en god nok stall til å demme opp, sa trener Arne Sandstø.

- I en stall hvor bare 12-13 av spillerne har erfaring fra eliteserien, mens resten bare har spilt i 2. divisjon og ikke er i nærheten, synes jeg vi har klart oss bra i år. Vi går mot vår beste plassering i eliteserien, sa Odd-treneren, som innrømmet at man spilte en «under middels» kamp.

Tapet betyr at Odds håp om medalje er nesten ute.

(NTB)