Hillsborough-saken

Ingen dom i Hillsborough-saken

Etter en ti uker lang rettssak og en åtte dager med rådslagning, klarte ikke juryen å komme til en avgjørelse i Hillsborough-saken.

INGEN DOM: David Duckenfield sto tiltalt for grov uaktsomhet etter Hillsborough-tragedien. Foto: REUTERS/Phil Noble
INGEN DOM: David Duckenfield sto tiltalt for grov uaktsomhet etter Hillsborough-tragedien. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Der har den tidligere politisjefen David Duckenfield (74) stått tiltalt for grov uaktsomhet etter at 95 personer døde i Hillsborough-tragedien i 1989.

96 Liverpool-tilhengere døde på en overfylt ståtribune i forbindelse med FA-cupsemifinalen mot Nottingham Forest.

Juryen klarte ikke å enes om en avgjørelse, og aktoratet sier de vil søke å få saken opp for retten på nytt, ifølge BBC.

Aktoratet mente at Duckenfield hadde det totale ansvaret på stedet, og at han skulle ha gjort andre og livreddende tiltak denne dagen. Hans forsvarere mente imidlertid at det var grovt urettferdig, og at han hele tiden «prøvde å gjøre det rette».

30 år etter hendelsen nekter Duckenfield fortsatt straffskyld.

Duckenfield, som var ansvarlig for vaktholdet under Hillsborough-tragedien i 1989, har tidligere medgitt at han løy da han hevdet at tilskuere med makt åpnet en port til tribunen.

Tidligere Sheffield-sjef Graham Mackrell er på sin side dømt for ikke å ha oppfylt sikkerhetskravene på stadion da hendelsen skjedde.

Ytterligere fire personer er tiltalt i forbindelse med Hillsborough-tragedien. Saken mot tre av dem skal for retten i september.

Dagbladet følger saken.