Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen dopingbomber fra WADA

Det var vel mest som en fis å regne, det som kom fra dopingjegerne i WADA i Salt Lake City i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én eneste ussel bob-kjører. Var det alt dopingjegerne i WADA hadde å komme med, etter å ha holdt verden ventende i spenning på resultatene fra siste års dopingjakt?

I kveld kl. 21.30 norsk tid skulle nye navn offentliggjøres av WADA. I OL-byen svirret ryktene og spørsmålene på forhånd. Hvor mange navn dreier det seg om? Og hvem må pakke sammen og reise hjem før lekene er i gang?

- Noen sier at tre-fire navn blir offentliggjort. Jeg har også hørt at det skal komme femten navn. Friskest hittil er et rykte om over tyve navn, sa Norges langrennssjef, Sindre Bergan, til Dagbladet i går kveld.

I kveld ble imidlertid spenningen utløst av WADA, og det var sant å si ikke mye å melde:

Til sammen 27 utøvere tatt for doping, hvorav 24 navn var kjent fra før.

Bare tre navn var nye.

Bare et av disse navnene - en bobkjører - var påmeldt OL. Det var den polske bobkjøreren Ireneusz Zamlynski, som er tatt for nandrolon og ikke får delta i OL.

Det var vel mer som en fis å regne, enn bombe.

Det så godt som alle sportsinteresserte lurer på nå er hvorfor i all verden WADA valgte å bruke åpningsdagen i OL til å ha pressekonferanse om dette.

Og ikke minst hvorfor de, med hornorkester og høye kneløft, bebudet denne ubetydelige nyheten for en hel verden i to hele dager på forhånd?

<B>JUKSER IKKE: </B> De norske bob-kjørerne hadde likevel neppe hatt noe som helst å frykte fra den dopede polske bobkjøreren, selv om han skulle fått delta i OL.<br>Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart