Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen dopingmidler i Statoil-posen

Ampullene inneholdt ikke dopingmidler eller narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ampullene som ble funnet i en søppelbøtte på veien mellom Kemijärvi og Kuusamo rett etter verdenscupkonkurransene på ski i forrige uke inneholdt ikke dopingmidler eller narkotika.

Det oppgir Centralkriminalens kriminaltekniske laboratorium til det finske nyhetsbyrået FNB.

Ifølge analysen inneholdt ampullene legemidler, næringstilskudd og vitaminer. Ifølge finsk politi er det ikke lenger grunn til å mistenke at juks er forekommet.

De tomme ampullene ble funnet i en bærepose med Statoils logo. Funnet førte til mistanker om bloddoping. 

- Vi har aldri følt oss mistenkeliggjort. Jeg så aldri helt linken til langrenn. Vi har ikke brukt en eneste kalori på dette, men det er greit å få svar. Det er godt å vite at det ikke var en dopingsak. Jeg håper alltid at langrennssporten er dopingfri, sier Norges sportssjef i langrenn Åge Skinstad til NTB.

(NTB)

LEGEMIDLER: Statoil-posen som ble funnet etter verdenscupkonkurransene på ski forrige uke inneholdt ingenting ulovlig. Her vises innholdet frem av dopinginspektør Kauko Lahtela og Veikko Perälä. Foto: Scanpix
LEGEMIDLER: Statoil-posen som ble funnet etter verdenscupkonkurransene på ski forrige uke inneholdt ingenting ulovlig. Her vises innholdet frem av dopinginspektør Kauko Lahtela og Veikko Perälä. Foto: Scanpix Vis mer
image: Ingen dopingmidler i Statoil-posen
Hele Norges coronakart