Ingen Eggen-kopi

Tro bare ikke at Åge Hareide (48) kommer til Rosenborg for å kopiere Nils Arne Eggen. - Det blir fornyelse i alle ledd. Og en spirituell fornyelse med min entusiasme og handlekraft, sier den nye treneren.

- Nå får jeg trene Norges beste lag. Den muligheten skal ikke skylles ned i dass, sier gårsdagens viktigste mann i Fotball-Norge til Dagbladet. Alle skulle snakke med Åge Hareide før, under og etter jubileumslunsjen til Fotballforbundet på Oslo Plaza i går. Nummer to på lista var Nils Arne Eggen. Celebritetene for øvrig fikk gå i fred. Og Hareide var i toppform.

Helt ny mann

Forvandlingen var formidabel siden Dagbladet møtte ham i København 48 timer tidligere. Da hadde han nettopp sagt opp jobben i Brøndby, var grå i ansiktet og snakket mest om hvor utbrent han var.

Men da han satte seg i bilen etter å ha sagt opp, kom telefonen fra sportsdirektør Rune Bratseth i RBK.

- Vi har tatt hverandre i hånda på at han har fått jobben de neste tre sesongene. Formelt ble vi enige i dag, men egentlig var det klart allerede mandag, sier Bratseth til Dagbladet.

Andrevalget

For noen kan det nok virke planlagt at Hareide blir tilbudt RBK-jobben samme dag han sier opp i Brøndby. Bratseth hevder det er tilfeldig.

Sportsdirektøren bekrefter at Åge Hareide bare var andrevalget til å bli sjef i Nordens største fotballklubb.

- Det er naturlig at Trond Sollied var den vi spurte først, men veien var kort til Hareide når det ikke passet for Trond nå, sier RBK-direktøren.

Nils Arne Eggen vil helst at Hareide kommer på plass i Trondheim snarest.

- Åge skal få være med på beslutninger som gjelder neste år. Det er viktig at han kommer på plass så fort som mulig, sier Eggen.

Fra høsten av blir Hareide i Trondheim jevnt.

- Da skal jeg lære miljøet enda bedre å kjenne, følge treninger, snakke med enkeltspillere og være observatør på e-cupkamper for Nils, sier Hareide som er ydmyk, overfor RBK-jobben.

Glad i ball

- Dette er verre enn å hoppe etter Bjørn Wirkola. Mye verre. Vi snakker om et lag som vinner serien og er i Champions League hvert år, sier Hareide.

Han kommer nå til å delta mer og mer i fotballdebatten og vil ta med seg impulser fra sine snart fem år i utlandet.

- Ute har jeg sett viktigheten av å kunne behandle ballen. Her ligger norsk fotballs framtid.

Det har blitt for mange baller som går opp og langt. Og upresist, mener 48-åringen.

Likevel undervurderer ikke Hareide defensiv trygghet. Han så Molde- Brann sist søndag. Skjønte hvorfor Molde valgte å stå lavt, men likte det ikke.

- Molde er fortsatt et lag i hjertet mitt, men jeg synes ikke det er noe hyggelig å se på, sier den gamle forsvarskjempen.

TRENERDÅP: Rosenborgs yttersteprest Nils Arne Eggen døper Rosenborgs nye trener Åge Hareide under Fotballforbundets jubileumslunsj på Oslo Plaza i går. Kirketjener Rune Bratseth til venstre og ballpredikant Arne Scheie er selvsagt også til stede.