Ingen elsker Raymond

Raymond Domenech har levert sammenhengende skandaler i seks år som fransk landslagssjef. I dag er han ferdig i jobben.

FERDIG: Raymond Domenech fortviler etter 2-1-tapet mot Sør-Afrika i sin siste landskamp. Nå tar Laurent Blanc over ansvaret for de franske stjernene. Dårligere kan det umulig gå. Foto: AFP
FERDIG: Raymond Domenech fortviler etter 2-1-tapet mot Sør-Afrika i sin siste landskamp. Nå tar Laurent Blanc over ansvaret for de franske stjernene. Dårligere kan det umulig gå. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Raymond Domenech har vært VMs mest omtalte trener ved siden av Diego Maradona. Men der sistnevnte nyter respekt og dypfølt kjærlighet fra spillerne sine, har Domenech utmerket seg ved å få hele spillertroppen mot seg.

Søndag toppet det seg da det franske landslaget nektet å trene, i protest mot treneren.

Hva er det med Raymond Domenech som gjør ham så kontroversiell?

Hardt regime Han tok over et fransk landslag i 2004, etter EM-exiten i kvartfinalen i Portugal. Det franske landslaget hadde da - som nå - utvilsomme kvaliteter med VM-seier på hjemmebane i 1998 og EM-seier i 2000.

Fra første samling innførte Domenech et ukjent regime i fransk fotball. Felles matsamlinger, forbud mot mobiltelefoner - og spillerbussen kjørte presis klokka ni om morgenen, uansett hvem som manglet.

Domenech er likevel så fransk som man får dem. Han er en intellektuell. Leser bøker og er levende interessert i teater. Dette har også spillerne fått merke, for å samle mannskapet i starten av sin æra, tok han dem med nettopp på teater: Samuel Becketts «Sluttspill».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer