- Ingen engelske trenere gode nok

FA-sjefen innrømmer.

FA-sjef Brian Barwick innrømmer at det ikke finnes gode nok engelske trenere til å kle stillingen som landslagssjef.

Italienske Fabio Capello (61) erstattet nylig Steve McClaren i rollen som engelsk landslagssjef. Mange på øyriket har vært kritiske til at FA valgte en utenlandsk trener.

Men ifølge Barwick hadde ikke Englands Fotballforbund noe valg.

- For en måned siden satt jeg på mitt hotellrom i Sør-Afrika og forsøkte å finne ut hva som gjør folk til engelsk landslagssjef, sier Barwick til News of the World.

- Jeg satte opp en liste med krav og fant ut at ingen av våre engelske trenere kunne fylle alle punktene. Realiteten er at vi ikke kunne finne en passende engelsk kandidat på det nåværende tidspunkt, sier Barwick.

Capello leder England for første gang i treningskampen mot Sveits på Wembley 6. februar. Han er den andre utenlandske trener for de «tre løvene». Svenske Sven-Göran Eriksson var den første.

- Det er vår ambisjon å ha en engelsk sjef, men vi må være realister. Denne gangen måtte vi hanke inn den rette personen uavhengig av nasjonalitet, og det tror vi at vi har klart, sier Barwick.

På balløya er mange spent på hvordan Capello skal takle de engelske superstjernene og deres nykker.

VALGTE ITALIENSK: FA-sjef Brian Barwick klarte ikke å finne engelske trenere som oppfylte alle kriteriene for å bli landslagstrener. Foto: AP/SCANPIX
VALGTE ITALIENSK: FA-sjef Brian Barwick klarte ikke å finne engelske trenere som oppfylte alle kriteriene for å bli landslagstrener. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Dersom du ser på hans historie så har han trent noen av de vanskeligste og mest egoistiske spillerne i fotballen og likevel vunnet ni ligatitler.

(NTB)