Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen er bedre enn Vegard

Solskjær mener Vegard Forren er Tippeligaens beste midtstopper og bør bli med i Drillos tropp mot Island og Slovenia.

BESTE STOPPER: Molde-manager og Vegard Forrens sjef, Ole Gunnar Solskjær, vet ikke om noen midtstoppere i ippeligaen som er bedre enn Vegard Forren. Derfor mener både Solskjær og Forren at Drillo bør ha navnet Vegard Forren på arket hvor landslagstroppen mot Island og Slovenia blir presentert. Foto: Hans A Vedlog /Dagbladet
BESTE STOPPER: Molde-manager og Vegard Forrens sjef, Ole Gunnar Solskjær, vet ikke om noen midtstoppere i ippeligaen som er bedre enn Vegard Forren. Derfor mener både Solskjær og Forren at Drillo bør ha navnet Vegard Forren på arket hvor landslagstroppen mot Island og Slovenia blir presentert. Foto: Hans A Vedlog /Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet): - Jeg skal i alle fall følge spent med på landslagsuttaket, sa Solskjær etter seieren mot VIF i går kveld.

Både han og Forren befinner seg på Moldes treningsfelt når uttaket skjer, så det er en godt bevart hemmelighet hvordan han skal få fulgt det med spenning.

På spørsmål om det finnes bedre midtstoppere i Tippeligaen enn Forren, svarer Solskjær:

- Jeg mener at det ikke gjør det.
- Må ta ut Wolff Eikrem Slik Solskjær ser det, er også Magnus Wolff Eikrem sammen med keeper Espen Bugge Pettersen opplagte kandidater til landslagstroppen i de to første VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia 7. og 10. september.

- Magnus må være med. Han viste i de 45 minuttene han spilte i sist landskamp, at han har noe som ingen andre har. Vegard har vist til oss at han er god, så får vi se om han er en spillertype Drillo har lyst å ha med seg.
Solskjær løp sporenstreks bort til Forren etter gårsdagens tippeligakamp for å rose han for den solide innsatsen (Se bildet til høyre). Overfor Solskjær bedyret Forren, at han langt i fra var fornøyd med egen innsats.

- Vegard er i en modus hvor han viser at han ønsker å lære. Fra kamp til kamp blir han bare bedre og bedre. Han er en viktig brikke for oss, sier Solskjær til Dagbladet. - Jeg er god nok for Drillo Da Vegard Forren møtte Dagbladet etter kampen, forklarte han hvorfor han ikke var helt fornøyd med egen innsats.

- Ole Gunnar var veldig fornøyd med oss i forsvaret som igjen holdt nullen. Det var et par tilfeller jeg mistet markeringa og kunne blitt straffet, heldigvis ble det ryddet unna, sier han og legger til:
- Det gikk litt for raskt en gang eller to, og vi fikk mye å gjøre i perioder. Men vi slapp ikke inn noen mål, det tar vi med oss, sier han.
I dag får både han, Espen Bugge Pettersen og Magnus Wolff Eikrem vite om Drillo mener de har spilt godt nok den siste tiden til å representere kongeriket Norge i de to forestående kvalifiseringskampene til fotball VM i Brasil.

For Forrens del, er drømmen om landslagsspill en del av motivasjonen for å legge ned mengder med knallhardt arbeide for klubblaget.

- Jeg jobber for å komme med på landslaget gjennom godt spill i Molde, så får jeg se om sjansen byr seg, sier han. At han er god nok for landslaget, er han helt sikker på.

- Klart jeg kan forsvare en plass på landslaget, det har jeg kanskje vist i det siste og forhåpentligvis fortsetter det slik. Så jeg tror ikke jeg vil dumme meg ut om jeg får sjansen, sier Forren.
Sa nei til Bundesliga Midtstopperen fra Kyrksæterøra kom til Molde i 2007 og var for noen år siden svært ettertraktet hos flere toppklubber. Han takket blankt nei til tilbudet fra Bundesliga-laget Hoffenheim.

Skulle et nytt tilbud fra en utenlandsk storklubb komme på bordet, blir det fortsatt vanskelig for Forren å si ja.

Han forteller at det er mye følelser knyttet rundt det han og laget sammen utrettet da de vant serien i fjor.

- Den dagen det kommer ett konkret tilbud, så kan jeg vurdere det. Men i Molde er vi en gjeng som jobber knallhardt hver eneste dag, og det er en grunn til at vi ligger der vi ligger. For meg betyr det mye å få være med på dette, uten at jeg vil avslå et tilbud fra utlandet som er for godt til at jeg kan si nei, sier han.

SIKKERT VALG: Vegard Forren innehar den fasteste plassen i Moldes startoppstilling. Her har Solskjær nettopp takket han for solid under gårsdagens 2-0-seier mot Vålerengen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SIKKERT VALG: Vegard Forren innehar den fasteste plassen i Moldes startoppstilling. Her har Solskjær nettopp takket han for solid under gårsdagens 2-0-seier mot Vålerengen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media