FORSKJELL PÅ HOPP OG LANGRENN: Anders Bardal mener det er farligere å stikke seg fram som Petter Northug gjør i hopp enn det er i langrenn. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FORSKJELL PÅ HOPP OG LANGRENN: Anders Bardal mener det er farligere å stikke seg fram som Petter Northug gjør i hopp enn det er i langrenn. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Ingen får lov til å stikke seg fram som Northug hos oss

Bardal mener det er for skummelt i hopp.

(Dagbladet): Det var full isfront mellom Emil Jönsson og Petter Northug på gårsdagens pressekonferanse i Kuusamo, sistnevntes mange utspill om svensken de siste ukene ser ut til å ha ønsket effekt.

Nordmannens spillopper har åpenbart gjort langrenn til en enda mer interessant idrett å følge, og gir oppmerksomhet andre idretter helt sikkert misunner den, men landslagshopper Anders Bardal mener det ikke er plass for Northug-typer på Alexander Stöckls lag.

- Det blir ingen Petter-typer på laget vårt slik det er nå. Ingen får lov til å stikke seg frem på en slik måte. Vi holder hverandre nede. Vi er flinke til å gi beskjed når noen blir «karåt», sier Bardal til Adressa, men avslører at det har vært kandidater tidligere.

- Det finnes noen som har prøvd seg. Jeg vil ikke nevne navn, men nå er vi en gjeng som er veldig nede på jorda, sier Bardal.

Skummelt i hopp
Det ble bråk, i hvert fall storm i et stort vannglass, da Tom Hilde for snart to år siden uttrykte mild irritasjon over at Northugs «tullete oppførsel» stjal oppmerksomheten fra sportslige prestasjoner i norske nettaviser den vinteren.

Både Hilde og Northug tok imidlertid hele affæren med brede smil, og også Anders Bardal understreke at det er store forskjeller på å drive med langrenn og hopp når det kommer til hva du kan tillate deg av kakseri.

- Petter legger opp til dette selv, og jeg også lo da han kom med det svenske flagget (i Gällivare, journ.anm). Jeg selv kunne aldri ha funnet på å gjøre det. I hopping er det litt skummelt å oppføre seg slik. I langrenn er det mer slik at du vet at du er best, slik er det ikke i hopp, påpeker Bardal overfor Adressa.

Lystig Jönsson
Northug uttalte seg forøvrig ikke til norsk presse i går, etter å ha vekslet null blikk med Emil Jönsson på pressekonferansen.

MORSOMT: Men Bardal likte godt Northugs svenskestunt. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MORSOMT: Men Bardal likte godt Northugs svenskestunt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Sistnevnte svenske snakket med alle som ville.

- Så mye som Petter har snakket i det siste, bør han vel gå veldig fort i morgen, sa Jönsson, og la til:

- Jeg nikket til Petter under treningen i morges. Det holder med en gang per dag.

Langrennssprinten for herrer og kvinner starter i Kuusamo kl. 10.30 i formiddag, mens hopperne skal ut i lagkonkurranse kl. 17.