KRASJET I 144 KM/T: I den ekstremt raske akebanen gikk det galt for Nodar Kumaritashvili, som mistet kontrollen og suste inn i en stålpilar. Foto:  AP Photo/IOC Media Broadcast
KRASJET I 144 KM/T: I den ekstremt raske akebanen gikk det galt for Nodar Kumaritashvili, som mistet kontrollen og suste inn i en stålpilar. Foto: AP Photo/IOC Media BroadcastVis mer

Ingen får skylda for at Nodar døde i OL-anlegget

Akeulykken blir stående uavklart for alltid.

|||

Akeulykken under trening i forkant av OL hvor Nodar Kumaritashvili fra Georgia omkom, blir stående uavklart for alltid.

Konklusjonen i en undersøkelsesrapport er at ingen kan klandres for ulykken som skjedde på åpningsdagen av OL under trening da Kumariatshvili kjørte av banen i høy hastighet. Akebanen i Vancouver betegnes som den raskeste og vanskelige banen i verden.

- Det som skjedde med Nodar var et uforutsett uhell. Selvsagt søker man alltid etter en synder som man kan peke ut og si: Han var det, men jeg mener at det som skjedde var uheldige omstendigheter, sa generalsekretær i Det internasjonale akeforbundet (FIL) Svein Romstad torsdag.

FIL satte ned en undersøkelseskommisjon som skal legge fram til rapport på et styremøte i St. Leonard i Østerrike til helgen. (©NTB)