FORSVARLIGE KJØP: Liverpool har i sommer i løpet av sommeren hentet Jordan Henderson (f.v.), Charlie Adam, Doni og Stewart Downing til en samlet sum av  drøyt 50 millioner pund (Doni var gratis). Manager Kenny Dalglish mener pengebruken er forsvarlig.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
FORSVARLIGE KJØP: Liverpool har i sommer i løpet av sommeren hentet Jordan Henderson (f.v.), Charlie Adam, Doni og Stewart Downing til en samlet sum av drøyt 50 millioner pund (Doni var gratis). Manager Kenny Dalglish mener pengebruken er forsvarlig.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

- Ingen får suksess uten å bruke penger

Dalglish forsvarer sommerens storhandel.

Kjøp og salg i Premier League: Oppdatert overgangsoversikt finner du HER.

(Dagbladet): Manager Kenny Dalglish lovpriser sin Liverpool-eier John W. Henry for handlingsrommet han har fått, men mener samtidig at det er tvingende nødvendig om Liverpool ønsker å oppnå noe.

- Det å bruke penger er selvfølgelig ingen garanti for suksess, men jeg tror ikke det er noen fotballklubber som har hatt suksess som ikke har brukt penger. Derfor er det nødvendig, men samtidig er det enda viktigere å bruke dem klokt, sier skotten, ifølge The Guardian.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker følger Dalglish resonnement: Aktivitet på overgangsmarkedet er universalnøkkelen til å få fatt i sølvtøy i dagens moderne fotball, og bruker Arsene Wenger som eksempel på at en satsing på at egenutviklede spillere vanskelig kan føre fram.
 
- Dalglish har helt rett i begge deler. Pengebruk er en forutsetning. Det beste eksempelet fra engelsk fotball på det motsatte, er Arsenal, men de har da også gått seks år uten et trofé. Arsenal mangler spillertyper, og da først og fremst en keeper og i forsvar. I så måte kunne pengebruk hjulpet dem, sier Alsaker til Dagbladet.

- Chelsea var ingenting før. Etter at Abramovitsj står de med tre ligagull. Manchester City har vunnet FA-cupen, og det med blant annet sju dyrinnkjøpte spisser på lønningslista, fortsetter TV 2-kommentatoren for å sette Dalglish sitt poeng i perspektiv.

- Ikke godt nok ennå Søndag delte John W. Henry sine tanker om den kommende Premier League-sesongen i Dagbladet. Da meislet amerikaneren ut den ambisiøse målsetningen om å bryte inn i topp fire igjen etter tre års fravær.

- Hovedmålet til Liverpool er å kvalifisere oss til Champions League. Det vil være en enorm skuffelse dersom vi ikke klarer det, sa Henry til Dagbladet da han var på visitt hos ambassadør Barry B. White i Oslo.

Det er ingen tvil om at Henry mener alvor gjennom å vise økonomiske muskler i januar og i sommer. Andy Carroll, Luis Suárez, Jordan Henderson, Charlie Adam, Stewart Downing og Doni har alle ankommet klubben siden årsskiftet for summer som tilsammen overstiger 100 millioner pund.

Alsaker mener målsetningen er hårete, men ikke uoppnåelig.

- Henry har satt topp fire som mål av opplagte årsaker: For det første gir det penger i klubbfotball, og får det andre gir det muligheter til å tiltrekke bedre spillere. Sånn sett snakker vi om en dobbel gevinst. Men det er en veldig tøff målsetning, sier han til Dagbladet.

Han mener det stadig er seks lag som kjemper om topp fire: Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal som opplagte kandidater - Liverpool og Tottenham som utfordrere.

- Ikke godt nok ennå Alsaker tror Liverpool-stallen fortsatt trenger nyinvesteringer før man kan begynne å snakke om mesterligafotball på Merseyside igjen.

- Også Rafael Benitez fikk merke Liverpool sin stall var i forfall. Det var en stall som ikke var god nok til å hevde seg i Premier League. Det er den forsåvidt ikke nå heller, men det kan den bli innen overgangsvinduet stenger, sier han til Dagbladet, og trekker fram to aktuelle navn:

- Får man på plass en midtstopper som Gary Cahill og en back som José Enrique, begynner det å se OK ut. Men det vil uansett være mye nytt som skal spilles inn, og det skal mye til for at alt skal klikke på plass med en gang og at det begynner å se fantastisk ut.

Gjennomgående overpris Dalglish mener at Liverpool uansett ikke har foretatt seg noe overilt verken i januar eller i sommer, og at den nye satsningen er bærekraftig.

- Vi har handlet forsvarlig på overgangsmarkedet, og vi har også handlet forsvarlig og respektfullt overfor eierne, som har gitt fantastisk økonomisk støtte gjennom overgangsvinduet. Dersom det finnes bedre eiere, som er like støttende som John Henry, har de gjort det skarpt, for han er en fantastisk støttespiller, sier Dalglish.

Men selv om Dalglish har handlet forsvarlig, har verken han heller andre managere gjort noen virkelige kupp i sommerens overgangsvindu, mener Alsaker.

- Slik jeg ser det er det ikke noen som har gjort noen varp ennå, men det vil trolig by seg flere muligheter mot slutten av overgangsvinduet når flere klubber er nødt til å selge. Stort sett alle overgangssummer har vært i overkant. Ungt og engelsk til voldsomme summer har vært gjennomgangsmelodien. 2011 har så langt vært de kostbare overgangenes år, sier Alsaker.

TRENGER FORTSATT Å HANDLE: Øyvind Alsaker trenger fortsatt å kjøpe en midtstopper og en back før laget er konkurransedyktig i Premier League-toppen.Foto: Morten Holm / SCANPIX
TRENGER FORTSATT Å HANDLE: Øyvind Alsaker trenger fortsatt å kjøpe en midtstopper og en back før laget er konkurransedyktig i Premier League-toppen.Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer