PROLAPS I RYGGEN: Bjørn Einar Romøren hadde verdensrekorden på 239 meter fra 2005 til 2011. Han har sett bedre dager, men håper å løse ryggtrøbbelet med en operasjon.  Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
PROLAPS I RYGGEN: Bjørn Einar Romøren hadde verdensrekorden på 239 meter fra 2005 til 2011. Han har sett bedre dager, men håper å løse ryggtrøbbelet med en operasjon. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

- Ingen fare for sesong eller karriere

Men Romøren må operere ryggen.

En prolaps i ryggen tvinger Bjørn Einar Romøren (31) under kniven. Men hopperen er trolig raskt tilbake.
 
- Ingen fare for sesong eller karriere. Gleder meg, meldte Romøren til sine 4737 følgere på Twitter i går.

I slutten av september brakte Dagbladet nyheten om at en vond korsrygg har satt hopperen ut av spill. Sammen med det medisinske apparatet har han nå bestemt at det blir en operasjon.

Når og hvor er uklart. Men Romøren framholder at han akter å komme raskt og sterkt tilbake.

- Dette er ikke så omfattende som det var før i tida. Vi har et godt håp om at han blir klar denne sesongen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Offensiv Verdenscupen starter på Lillehammer 23. november.

- Jeg er sikker på at Bjørn Einar vil komme med en uttalelse når operasjonen er over, sier sportssjefen.

Dagbladet er kjent med at alt nå handler om å få hopperen i topp stand til VM. Det blir arrangert i italienske Val di Fiemme fra 20. februar til 3. mars.

- Inngrepet i ryggen skjer i forhold til en prolaps, opplyser Bråthen.

- Men Bjørn Einar er offensiv og framtidsrettet.

Veteranhopperen slet med ryggen også forrige sesong. Så kom sommeren, og mye så lyst ut. Tidligere i høst meldte helvete seg på nytt.

- Jeg må ta en dag av gangen, sa den tidligere verdensrekordholderen til Dagbladet i september.

Til Kanariøyene Hoppgutta trener for tida i Trondheim. 24. oktober drar de til Fuerteventura på Kanariøyene. Her legges det opp til knallhard fysisk trening - og teambuilding - før sesongstarten.

- Foruten Bjørn Einar er alle i fin form. Tom Hilde har hatt gode resultater. Og Anders Fannemel har utviklet seg positivt, sier trener Alexander Stöckl, og legger til:

- Bjørn Einar er veldig motivert!