Ingen fare med Anja

Gjerpen- Bækkelaget 24- 38, Bækkelaget- Fredriksberg 30- 27. Anja Andersen fikk hjertekompresjon i hallen og ble sendt ut på båre etter ett kvarters spill mot Gjerpen i Årdalsturneringa. Situasjonen var så dramatisk at kampen ble stoppet i fem minutter for at trener Frode Kyvåg kunne få roet ned engstelige lagvenninner.

Anja skulle skyte, men fikk to stive armer i brystet. Hun gikk for å sette seg, men var så omtåket at hun tok plass på Gjerpens laglederbenk.

- Hun rakk å fortelle meg at hun følte seg dårlig før hun besvimte.

- Blodtrykket sank og pulsen var nede i 28 slag i minuttet. Derfor ga jeg hjertekompresjon i 10-15 sekunder, sier BSK-lege Odd Arne Daljord.

Ikke hjertestans

Daljord presiserer at Anja ikke hadde hjertestans og at det så mer dramatisk ut enn hva som var tilfelle.

- Vi tok EKG-undersøkelse av henne, og fant ingenting galt. Hun var nylig til omfattende legesjekk som viste at jenta er helt frisk. Det går fint med Anja nå, og kanskje spiller hun igjen i dag. Akkurat nå er hun mest redd, og jobben min blir å fortelle at hun ikke lider av noe farlig, sa Daljord til Dagbladet i går kveld.

Avdramatisere

Da lagvenninnene ble oppskaket, ba Frode Kyvåg om fem minutter i garderoben.

- Spillerne reagerte ulikt, men alle var selvsagt preget av hendelsen. Vi ønsket å snakke sammen - kall det gjerne mental bearbeiding. Da Daljord fortalte at det ikke var noe farlig, var det viktig å få avdramatisert situasjonen.

- Jentene var gjennom en spesiell dag, men greide å jobbe seg gjennom problemene. Det er jeg utrolig godt fornøyd med, sier Frode Kyvåg.

  • Bækkelaget kom skjevt ut mot Gjerpen og lå under 5- 9 da Anja Andersen kollapset. Det siste kvarteret av 1. omgang gikk BSK opp til 20- 10. I 2. omgang cruiset de inn til komfortabel seier.
  • Fredriksberg ble en skikkelig styrkeprøve for BSK. Det var jevnt hele kampen, og avgjørelsen falt ikke før i sluttminuttene.

- Fire seirer av fire mulige og god lagmoral gjør meg til en tilfreds trener akkurat nå, sier Frode Kyvåg.