SPØRSMÅLSTEGN: U21-trener Stuart Pearce har fått oppgaven med å lede England i onsdagens landskamp på Wembley.  Foto: AFP PHOTO/ SCANPIX/ HENNING BAGGER
SPØRSMÅLSTEGN: U21-trener Stuart Pearce har fått oppgaven med å lede England i onsdagens landskamp på Wembley. Foto: AFP PHOTO/ SCANPIX/ HENNING BAGGERVis mer

Ingen fast manager, ingen kaptein og skadene florerer

Spørsmålene er mange før Englands privatkamp mot Nederland.

U21-trener Stuart Pearce har fått oppgaven med å lede England i onsdagens landskamp på Wembley.

Noen erstatter etter Fabio Capello, som trakk seg etter at Englands fotballforbund (FA) grep inn og fratok John Terry kapteinsbindet, er ikke på plass.

Harry Redknapp (Tottenham) er favoritt til å overta den belastende jobben det er å være engelsk landslagssjef. Samtidig er Pearce klar på at han gjerne leder England i sommerens EM-sluttspill.

Gerrard-slutt? Terry, som må i retten etter angivelig rasisme mot QPR-spilleren Anton Ferdinand, er skadd. Chelsea-stopperen får være med i EM, men ikke som kaptein.

Rio Ferdinand, som ikke er med mot Nederland, ønsker ikke å overta kapteinsbindet.

Nå tror de fleste av Stuart Pearce lar Liverpool-kaptein Steven Gerrard være kaptein. Gerrard returnerer tilbake til Wembley bare fire dager ligacuptriumfen med Liverpool. Den skadeforfulgte midtbanespilleren har antydet at han slutter med landslagsfotball etter fotball-EM.

- Det er noe jeg må tenke gjennom etter EM til sommeren. Det viktige er at jeg elsker å spille for England. Å være kaptein for landet ditt er det største for alle spillere, og det gjør meg stolt, sier Gerrard foran møtet med Nederland.

Vil ha inn ungt blod Han spiller sin 90. landskamp. Ventelig er han kaptein onsdag. Og det er et viktig signal fra Pearce at Gerrard, som var kaptein under VM i 2010, er med i troppen, mens veteraner som Frank Lampard og Rio Ferdinand er utelatt.

- Jeg tenker på framtiden, skadene jeg har hatt og at jeg ønsker å spille for Liverpool så lenge jeg kan, sier Gerrard.

Samtidig forsvarer 49 år gamle Pearce sitt uttak.

- Jeg kjenner Frank, Rio og noen av de andre seniorspillerne. Jeg tror ikke jeg kan lære så mye av å se dem i aksjon her. Men jeg kan lære mye av å se på noen av våre yngre spillere. Vi er i oppkjøringen til EM og det er viktig å få inn unge spillere for å se hvordan de takler å spille en så viktig landskamp som dette, sier den tidligere Nottingham Forest-backen.

Tror på Pearce Manchester Citys James Milner åpner for Pearce er mannen som leder England i fotball-EM.

- Alt vi vet er at Stuart er landslagssjef i denne kampen. Vi skal gi alt for ham. Som trener har han vært med i flere U21-mesterskap. Det er noe annet enn klubbfotballen, så han har erfaring med sluttspill og oppkjøring til disse. Jeg er sikker på at Stuart kan lede oss fram til mesterskapet. Og gjør han det så har han erfaringen i orden, og jeg tror han vil gjøre en veldig god, sier Milner.

England mangler skadde spillere som Wayne Rooney, Tom Cleverly, Darren Bent og Kyle Walker. Heller ikke Nederland stiller fulltallig. Rafael van der Vaart (Tottenham) er ankelskadd. Samtidig skaper lysken problemer for Arjen Robben.

- Jeg har smerter nesten hver dag. Dette er den verste skaden i min karriere, sier Bayern München-stjernen.

(NTB)