LEDER SERIEN: Stavanger Oilers leder fortsatt eliteserien. Her ved Eric Nystrom og Tore Vikingstad.
Stavanger Oilers vant kampen 9-3
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
LEDER SERIEN: Stavanger Oilers leder fortsatt eliteserien. Her ved Eric Nystrom og Tore Vikingstad. Stavanger Oilers vant kampen 9-3 Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Ingen feilskjær for topplagene

Stavanger fortsatt i tet.

De tre tetlagene i eliteserien ishockey, Stavanger, Vålerenga og Lørenskog, vant alle sine kamper i torsdagens runde.

Stavanger kom litt skjevt ut mot Rosenborg, men vant til slutt en grei 6-2-seier. Dan Kissel var toneangivende hos de regjerende serie- og NM-vinnerne med sine to mål og to assists.

Serietoer Vålerenga ble nærmest kjørt over av Sparta i begynnelsen av kampen, men så fikk gjestene det første målet og ga seg ikke før det sto 0-4 tidlig i midtperioden. Vertene reduserte mot slutten av midtperioden, for øvrig en scoring som ikke skulle vært godkjent ettersom Sparta klart hadde seks mann på isen. Men det endte med komfortable 5-1 for VIF til slutt. Nok en gang var Justin Donati effektiv med ett mål og tre pasningspoeng. Det samme endte også Morten Ask opp med.

- Det er sterkt og viktige poeng for oss. De kom best i gang, mens vi scoret 1-0 litt mot spillets gang. Dessuten er vi er effektive i overtall, og det er bra, sa Vålerenga-manager Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

Lørenskog vant 2-1 over Storhamar i en ikke alt for spennende kamp. Ett mål i 1. og 2. periode var nok til å sikre seg tre poeng. Marius Trygg og James Sixsmith scoret for vertene.

Hjemmelaget slapp Storhamar inn i kampen igjen med veldig mange utvisninger i 3.-periode, men nærmere enn Lars Lundins redusering kom ikke Hamar-laget.

Frisk Asker har vært godt gående, men måtte tåle et 2-5-tap for Lillehammer torsdag. Dermed tapte Asker-laget terreng til de tre lagene foran på tabellen og blir liggende på 58 poeng, mens Lillehammer rykket innpå. Mellom de to ligger Sparta med 54 poeng

Det er viktig å komme blant de fire beste med tanke på hjemmebanefordelen i kvartfinalene i sluttspillet.

Stjernen økte forspranget til Rosenborg til seks poeng i kampen om den siste kvartfinaleplassen ved å slå bunnlaget Tønsberg 3-1. Det sto lenge 1-1, men to sene mål fra Fredrikstad-lagets side reddet kvelden.

(NTB)