Ingen feiring for Pikk. Debutanten måtte rett fra landskamp til militærleiren

Portforbud ved midnatt.

DEBUTERTE FRA START: Estlands venstre back, Artur Pikk, fikk i går sin første landskamp fra start, men rakk neppe noen stor feiring da han måtte være tilbake på militærleiren hvor han unnagjør førstegangstjenesten før midnatt. Her i duell med matchvinner Wayne Rooney. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB SCANPIX
DEBUTERTE FRA START: Estlands venstre back, Artur Pikk, fikk i går sin første landskamp fra start, men rakk neppe noen stor feiring da han måtte være tilbake på militærleiren hvor han unnagjør førstegangstjenesten før midnatt. Her i duell med matchvinner Wayne Rooney. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Alle med varme følelser for det engelske landslaget kunne trekke et lettelsens sukk til slutt i går etter at Wayne Rooney sikret seieren med et velplassert frispark med et kvarter igjen på klokka.

- Det var en tøff kamp, men heldigvis fikk vi det målet vi trengte, sier Rooney i et intervju vist på Max.

Strengt Dermed står «Three Lions» med full pott etter tre kamper, og er allerede godt på vei mot EM sommeren 2016.

En mann som derimot ikke er garantert en tur til Frankrike om snaue to år, er Estlands venstreback Artur Pikk. 21-åringen fikk i går sin debut fra start for det estiske landslaget, men det var neppe tid til noen voldsom feiring for unggutten.

Han er nemlig, ifølge Daily Mail, opptatt med førstegangstjeneste for tiden, og etter å ha møtt pressen særdeles militært antrekk etter kampen bar det rett tilbake på brakka hvor han måtte være før midnatt.

- Ikke så farlige
Pikk hadde bare fem minutter som innbytter med flagget på brystet før bataljen mot England, men likevel valgte landslagssjef, Magnis Pehrsson, å bruke FC Levadia Tallinn-spilleren fra start.

Pehrsson var ikke veldig imponert over det engelskmennene leverte på Le Coq Arena i går, selv etter at hjemmelaget spilte nesten halve kampen med en spiller mindre etter at kaptein Ragnar Klavan ble utvist.

- Jeg synes ikke England var så farlige. Akkurat nå har jeg litt blandede følelser. Jeg er stolt av spillerne mine som kjempet hardt, og vi holdt oss til den taktiske planen, men i fotball så handler det om resultater, sa han.

Nesten byttet ut Wayne Rooney ble altså matchvinner med sin sene frisparkscoring, men det kunne fort sett helt annerledes ut.

Mens landslagskapteinen og de andre forberedte frisparket som til slutt skulle gi dem seieren, var det hektisk aktivitet på innbytterbenken, og Daily Mail skriver at Rooneys draktnummer var å skimte på tavla til fjerdedommeren.

Etter kampen hevdet landslagssjef Roy Hodgson at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle ta ut Rooney eller Danny Welbeck, og like etter scoringen løste det problemet seg selv da Welbeck måtte gå av med en liten skade. Inn kom Liverpool-spiss Rickie Lambert.

- Vi ville få inn Rickie fordi han er en målscorer, og vi hadde ikke tatt vare på sjansene våre så langt. Når du har en spiller som Rickie på benken, som du vet har mål i seg, vil du ha ham på banen, sa Hodgson etter kampen.