Ingen ferie før 2010

Ole Einar Bjørndalen (34) har fullt fokus på hvordan han skal bli en enda bedre skiskytter. Det blir han ikke av ferie.

(Dagbladet.no): Emil Helge Svendsen fortalte i dagens Dagbladet at han har koblet helt av og kost seg den siste måneden. Bjørndalen har derimot holdt treninga i gang, helt siden han ristet av seg sykdommen han pådro seg i Holmenkollen i sesongens siste verdenscupløp.

- Jeg har ikke hatt noen ferie, og skal ikke ha det før etter OL i 2010, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

- Jeg er motivert til å trene, og tror ikke jeg blir bedre av å ta ei uke fri, sier verdens mest meritterte skiskytter.

Færre løpere

Etter en sesong med minimalt med høydetrening, skal han nå tilbake til sitt opprinnelige opplegg for å oppnå full effekt fram mot OL i Vancouver.

- Jeg bor jo i høyden, og har allerede hatt en del treningsøkter i bra høyde. Men jeg setter i gang med ordentlig høyde først i august, sier Bjørndalen.

I kveld er han på vei hjem til Norge for å teste ski på Sjusjøen, før han i morgen kveld slutter seg til resten av landslaget i skiskyting på Hønefoss for sesongens første samling.

- Jeg håper å finne ett eller to nye par, før jeg møter resten av gutta i Hønefoss i morgen kveld, forteller han.

DUELL: Emil Hegle Svendsen utfordret skiskytterkongen forrige sesong, men Bjørndalen har ingen tro på at ferie er oppskriften på å bli best nok en gang. Foto: Heiko Junge/Scanpix
DUELL: Emil Hegle Svendsen utfordret skiskytterkongen forrige sesong, men Bjørndalen har ingen tro på at ferie er oppskriften på å bli best nok en gang. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Nå begynner hardkjøret, men det er sånn jeg liker det, legger han fornøyd til.

Herrelandslaget er før årets sesong kuttet fra ni til fem løpere.

- Jeg tror det vil gjøre oppfølgingen til hver enkelt løper bedre. Miljøet har vært veldig bra, men blir sikkert enda tettere nå. Jeg tror det er bare bra at det knipes litt inn nå før OL, sier Bjørndalen.

Uten trener

Men Skiskytterforbundet har ikke fått på plass herretrener før startskuddet for en ny sesong smeller i morgen.

- Det er ikke så bra, medgir Bjørndalen, som har deltatt på møter i prosessen med å ansette ny trener.

- Det er tøft å være trener. Vi må bli flinkere til å ta vare på de gode trenerne vi har i Norge, mener 34-åringen.

For hans egendel betyr det imidlertid ikke så mye at landslaget foreløpig står uten trener.

Ingen ferie før 2010

- Jeg har planlagt som vanlig, og selve treninga er en jobb som jeg må gjøre selv uansett. Roger Grubben (fagkonsulent og personlig trener for Bjørndalen rad. anm.) sitter dessuten og styrer mye, og Torgeir Bjørn (teknikktrener) og Joar Himle (skytetrener) er jo med videre, sier Bjørndalen.

Per Arne Botnan har overtatt jobben som ny idrettssjef etter Alf Koksvik. Den nye idrettssjefen slipper også å være generalsekretær, slik Koksvik var. Den jobben har nå Rakel Rauntun.

BEST:</B> Ole Einar Bjørndalen med trofeene for for totalseier i cupen, jaktstart, fellesstart og sprint i 2007-2008-sesongen.